bugün

harvard da okuyan cumhurbaşkanı çocuğu

"Harvard'ın dışında Columbia, Winston, Chicago ve MIT'den de teklif geldi. Mehmet Emre, SAT (Scholastic Aptitute Test) sınavında 800 üzerinden 800 puan alarak ulaşılması zor bir rekora imza attı."

SAT sinavinin matematik bolumunden zaten Turk gencleri cok rahat 800 almaktadir. bir de bunun GRE olan yuksek lisans matematik bolumu de vardir ki, 800 puan alinmadigi takdirde bence dusuktur zaten diger puanlar. gerizekali basinin millete dolma yedirme haberidir. kim bilir kac bilmeyen kisiye vay be cocuga bak ne zeka kupuymus, rekor kirmis dedirtmistir. biz de GRE DE 800 de 800 yaptik iki uc sene once; rekor kirmisiz da haberimiz yokmus.

bu konunun haber degeri bence vardir ama objektiflikten uzak bir sekilde yagci bir zihniyette sunulursa kusarim ben o habere. yoksa cocugun puani ile alip veremedigimiz bir durum yok ortada.

ayni puanlarla bir cumhurbaskaninin oglu degil de ben basvursaydim o okullardan yarisindan kabul gelse gozlerim dolar aglarim yemin ediyorum. kendimle gurur duyar enginlere sigmam tasarim lan.