bugün

tomb raider

ana karakterinin lara croft olduğu, 1996' da piyasaya sürüldüğünde zamandaşı half-life gibi devrim yapmış ve yeri yerinden oynatmış, aşmış oyundur.

sene 1996' dır henüz bıyıklar yeni terlemeye başlamıştır. arkadaşın o zamanın yamulmuyorsam MMX işlemcili bilgisayarının başına oturulmuştur. lise nin yazıdır ve bira içilmektedir. karşımıza çıkan oyun inanılmazdır. o zamanın dişi indyy si lara croft berbat bir çözünürlükle karşımızda durmaktaktadır. ama olsundur o zamana kadar daha iyisini görmemiş bünye için bu çözünürlük ve grafik inanılmazdır. oyun konusu, akışı, third person yapısı ne kadar muhteşem bir oyun ortaya konulduğunu bize göstermiştir. bünye sadece, ihtiyaç molası vermektedir ve sürekli bu oyunu oynamaktadır. entertainment anlamında çok az şey beni heyecanlandırmıştır *** tomb raider lara croft ilk ve 4' e kadar olan devam oyunu bunlardan birdir.

daha sonra devam oyunları gelmiştir. tomb raider the last revelation' a kadar oyun çıkış göstermiş her oyunda biraz daha üzerine bir şeyler konulmuştur. 80 kuşağı akıllı ve sabırlıdır. o nedenle bu kuşağa bu seri bahşedilmiştir. zira 5' inci oyun ile lara yı öldürmeye çalışan yapımcılar son zor bulmacalı oyunu bize sunmuştur.(gerçi ilk dörde göre nisbi olarak kolaydır) arada bir ne olduğunu anlayamadığımız " angel of darkness " çıkarılmıştır, bu oyun üçleme olarak hedeflenmiş ve fakat kendi bindiği dalı kesen yapımcı core desing oyunun ruhuna hakaret etmiş ve tepkilere dayanamaış ve oyun dünyasından silinmiştir.

arka arkaya gelen legend, anniversary, underworld oyunları daha bi 90' lılara göredir. kolaydır, çözümler gösterilmektedir, oyun kapitalizme kurban gitmiştir. eski oyun ruhu maalesef bir daha yakalanamamak üzere 80 liler için ergenlik üniversite anılarına karışmıştır. ama saygı nedeniyle oyun serisi takip edilmekte erken 30 larda da takip edilmeye devam edilmektedir.

serinin en iyi iki oyunu şüphesiz tomb raider - adventure of lara croft ve tomb raider - the last revelation dır. adventure of lara croft' ta dünyanın dört değişik noktasına gidilir değerli taşlar toplanır bölüm sonunda boss larla dövüşülürdü, the last revelation ise Mısır' da geçmekteydi ve ilk kez bu oyunda aynı mekanları tekrar tekrar oynamak durumunda kalıyorduk. bu aşmış oyun şüphesiz serinin en zor oyunudur ve bu bünye sıfır yardımla bu oyunu bitirmiştir. sıfır yardımla bitirinler bilir son yıldızı bulmak neredeyse imkansızdır. bu oyunla Mısır Piramitleri ve çoğu Mısır tarihi hafızalara kazınmıştır.

edit: özlüyoruz...