bugün

akgün akova

"yaşamın çakmaz sokaklarında yürürken, bir kuyruklu yıldıza çarpmaktır aşk. söylendikçe bizim olan bir şarkıdır. tne dağılan mıknatıstır, isteğin masalıdır. uzun bacaklı bir yaban hayvanıdır aşk. en derin kuyumuza düşen kemandır. dikey bir şiirdir bütün kuşları aynı anda havalandıran. aşk yasemin kokan bahçeleri ve ateşböceklerini bir arada anımsamaktır.
çocuk kalmışlar derneği'ne üyedir aşk. kente kanadı kırık melekler yağdırır. aşk, ilkyardım çantası olmak, dalgakıran olmaktır. kırık camlara sevdiğinin adını yazmaktır iki kişinin bildiği bir dilde. aşk, sevenlerin yüzlerinde tahtlar devirir, saraylar yıkar. bilgisayarları eritir, oyuncak mağzaları için soygun planları yapar. aşk öpüşen çiftleri alkışlama ekipleri kurdurur sevilenlere. o, uzun saçlı bir yıldızdır, yüreğin içinde taranır.
bilimle açıklanamaz aşk,
şiirle açıklanabilir ancak..."

dizelerine sahip, duyguların kelimelerle nasıl anlatıldığına örnek veren insan.
ayrıca ilkokul 5. sınıfa giderken cumhurbaşkanı olursan ne yaparsın sorusuna "konfucyus demişki bir ulusu yıkmak istiyorsan önce dil bütünlüğünü yok etmelisin, o yüzden önce ingilizce kelimelerin kullanılmasını yasaklamak istiyorum" diye cevap vercek çocuğu yetiştirmiş yüce kişilik.
şiir kitapları:
sansürttürme şair abüü(1991)
pepetye (1992)
baba bana bağırma(1994)
"deneme-yanılma/ yanılma-deneme" kitapları:
güzel atlar ülkesi(1996)
yıkık bir çocuk bahçesi yüzü(1997)
aşk ve kuyruklu yıldız (1997)