bugün

ekşi sözlük ün yazar alımı yapmamasının nedenleri

olumsuz etkileri vs. her şey bir yana, bunun bir eleme sistemi olması ve iç işleyişe pozitif etkileri olmasıdır. yeni 10 entry dolduran bir çaylak; en erken 1 yıl sonra üye oluyorsa, bunun sözlüğe etkileri şunlardır;

- sözlükte formatı sabitleyebileceğiniz bir altyapı oluşturması:

misal bir un eleği düşünün. unu bir anda eleyemezsiniz. artıklar birikir ve yeni un dökmeden önce o artıklar çöpe atılır. ve bundan sonra yeni un takviyesi yapılır. ancak uludağ sözlük' ün en en en büyük problemi, sürekli bir yazar alımı mevcut olduğundan; un elekten artık taşmaktadır. yani o elek olsa da olur, olmasa da.

- yazarların otokontrol sistemini geliştirmesi:

yazarlar, hataları sonucunda siteden atılmalarının veya çaylak edilmelerinin ardından, bir daha siteye dönüşlerinin uzun zaman alacağını bildiğinden; yazdıklarını iki kere okuduktan sonra gönderirler. grafiksel olarak açıklayacak olursak; sözlükte kalmanın marjinal fayda eğrisi, sözlükte sıçmanın marjinal fayda eğrisinin üstündedir. ancak hemen bakıyoruz uludağ sözlük' e, adamın çaylaklığı 10 gün; yeni nick alıp sözlükte yazar olabilme süresi 5 gün. anlayan beri gelsin.

bu ekşicilik değildir. elbette ideal olanı gösterip, örnek alacağız.