bugün

beş vakit namaz kılıp chp ye oy veren insan

anam ile babamdır.

evet, üstelik sabah namazını bile kazaya bırakmazlar, kar kış da olsa, kalkar kılarlar. anam kuran'ı arapça ezbere okur. babam türkçesini sesli okur, anam da dinler. yetmiş yaşını çoktan geçmiştir ikisi de. ikisi de ilkokul mezunudur. anamın okuma yazması ço azdır. ama babam fena sayılmaz. o yüzden hergün gazeteyi sesli okur.

anam da babam da 'halk partisi' dedikleri chp'den başkasına oy vermez. galiba bir kez ecevit'in dsp'sine verdiler, başbakan olduğu sene.

anam başörtülüdür. babam türbanlıları hiç sevmez. militan onlar der. seçim zamanı evimize gelen türbanlı akp'lileri gören anam, onlara işaret diliyle "gidin, geri dönün, görmesin sizi, gidin" işareti yapar. akp'li kadınlar yılışarak konuşmaya devam edince babam duyar, yerinden kalkar, kapıda türbanlıları görünce hepsini bağırarak kovalar. o derece sevmez onları.

işçidir babam. ilkokulu zor bitirmiştir ama tarih kitabı okur.
kuran'ı bırakır, alır nutuk okur. hem de sesli okur ki anam da dinlesin.
"memleketi satıyor bu namussuzlar!" der durur.

anam namazdan sonra dua ederken türkçe birşeyler söyler her zaman: "şehitlerimizin, askerlerimizin, mustafa kemal'in, hepsinin mekanını cennet eyle ya rabbim!" der.

a.k.partisinin ne mal olduğunu çok iyi bilirler. hem de anadolu'nun ücra bir kasabasındaki evlerinden bilirler. hem de çok iyi bilirler.

o yüzden giderler, aslanlar gibi cumhuriyet halk partisine oy verirler!