bugün

medya kralı

memet ali alabora, darbe kaşıtlığı ve darbe anayasasının bir şekilde değiştirilmesi üzerine sarfettiği cümlelerle kat ve kat takdirimi toplamıştır. ancak statükocu ve değişime direnen modern (!) kafa okan, evet bizde darbelere karşıyız bıdı bıdısı yaptıktan sonra o meşhur bağlacı kullanarak "ama" dedikten sonra içindeki durumu dile getirmiştir.

AMA'dan sonra söylenenler her zaman öncekileri götürür. bu bir realitedir. okan da evet darbelere karşıyım ama bu darbelere karşı hareket edenlerin darbesine de karşıyım diyerek, ya akp darbe yaparsa diyerek şeçilmiş meşru siyasi parti ile amacı ülke savunması olan ordu'nun siyasete müdahil olmasını birbirine benzeterek (daha doğrusu karıştıraraK) klasik bir Hürriyet okuru olduğunu her zaman olduğu gibi gene gösterdi.

Bizler zaten okan'ın "beyaz türk"lüğüne alışıktık da ancak ben en azından askeri darbeler karşısında bu asi ve muhalif tavrını gösterir zannediyordum ki burada da yanıldığımın farkına varmış oldum. Eyvallah memet ali, ağzına ve yüreğine sağlık. hem bu dile getirdiğin cümleler için hem de hayattaki duruşunu devam ettirdiğin için. Ayrıca sağ olasın ki senin vesilenle okan'In da "ne darbe ne şeriat" tayfasının bir üyesi olduğunu anlamış olduk.

Evet biz de şeriat istemiyoruz ya da başka bir şey. Ancak öncelikli olarak biz bu ülkede darbe yaşamak istemiyoruz. HERşeyin sandıkta belirlenmesini istiyoruz. Ancak okan bunu düşünmüyor sanırsam. o korkuları ile yaşamaya devam etsin.

Ayrıca her hafta ve her programında (disko ve medya kralı) gösterdiiği ve bu telatabiLer ismini taktığı esra-ceyda salak kardeşler üzerinden muhabbet açma durumunun bokunu çıkardığını görüyorum. tamam 1,2,3,... nereye kadar devam edecek bu. sen karıcığınla her sabah açıp izliyorsun anladık, onların Türkiye'sinde yaşamak istiyoruz hepimiz; eyvallah. Ama tamam ya artık bokunu çıkarma bence.

o Zeynep'e harbi çok üzüldüm ya kızcağız oturdu ve dinledi. Seyircilerden tek farkı onun konuklarla yan yana ve aynı masada oturabiliyor olması oldu. Başka bir programına davet etmesi bir incelik olarak görünebilirdi ama ben yerinde olsam "bu soğukta geldim ve söz hakkı vermedin. Bir daha geleceğimi sanmıyorum" diyerek hem gereken ve hakkettiği cevabı kendisine verirdim hem de ... neyse. Ancak bu tepkiyi verseydi, Yeşim Salkım tarzı gibi olmazdı, o sefer nasıl okan'ı desteklediysek bu sefer de onu desteklerdik. Ama o da kibarlığından ödün vermeyerek, seve seve gelebilirim deme tercihinde bulunmuştur. saygı duyarız.

okan telefondaki tıp okuyan kızın açtığı muhabbeti, bu bizim program formatına uymuyor diye geçiştirme ve kapama yolunu seçmese aslında gençlerin izlediği ve medyatik konukların olduğu programda bu mevzuların konuşulması çok hoş olacağını düşünüyorum. o sohbetler esnasında okan araya girmesin, ne olur biraz daha konuşsunlar diye iç geçiren ekran başında baya insan kitlesinin olduğunu düşünüyorum. Tabi okan sunay akın tiplemesi yapmanın program formatına daha uygun olduğunu ve daha rating getirici bir unsur olduğunu söyleyip o muhabbetin amına koyana kadar..

Umarım bu vesileyle memet ali alabora'yı daha sağlam televizyon programlarında görebiliriz. OKAN'ın istediği konuk portföyüne pek uymadığını okan bile dile getirdi zaten. okan'a göre merve sevi'leri, ismail yk'ları, salim'leri, şerif ısı'ları falan alacaksın ki lagaluga muhabbetin doruklarına ulaşıp, ratinglerin amına koyacaksın. program başında da istanbul belediyesine 3-5 laf çaktık mı aralarda da "kültür başkenti" geyiği yapıp "mesaj" da verdik mi ooo tadından yenmez bir program yapmanın huzuru ile "consume-obey-die" diyerek reklam dönüşü izleyiciyi aptal yerine koyarak programın son bulması keyif verici bir durum olur kendince.

aklıma gelmişken, kapitalizmi ve firmalarin tüketim hilelerini söyleyen ve güya bizden biri gibi konuşan okan'ın reklam kuşaklarının yüzde 60'ının seslendiriyor olması da zaten başlı başına komik ve iki yüzlülük olsa gerek diye düşünüyorum. o eski harbi okan'ın yerini artık kolpa okan aldı fazlasıyla ve bu durum benim gibi uzun yıllar bu adamı simgesel değer adfederek medyada takip edip destekleyen onca insanın tepkisine ve nefretine neden olmaya başlamıştır.

not: okan sevenler, okan manyakları tamam anlıyorum gençsiniz, sizin yaşınızdayken yatıp-kalkıp bu adamı beğenirdik bizde, ne yapsa mükemmel sanırdık, muhalif tavrına hayran kalırdık vs vs. ancak keşke gözünüzü azıcık açıp gerçekleri bir parçada olsa görebilseniz çok kıyak olurdu gerçekten. bunları neden mi diyorum. okan hakkında iki yorum yapmaktan aciz insanların olası tepki entrylerinde anında eksiyi basmalarından dolayı sitemimi dile getirmek adına. neyse. siz bildiğiniz gibi yapın gene.