bugün

kuran ı anlamadan okumanın faydasızlığı

anlamadan okuduğumuz için alemlerin rabbi olan allah ın ne emrettiğini, nelerden sakındırdığını okuyup anlamamız gerektiğini de öğrenemeyeceğiz elbet..

o zaman kuran ın o eşsiz musikisiyle birlikte kendimizden geçerken belki de bize ticari ahlak ile ilgili ayetlerin okunduğunu bilmeyeceğiz.. ve kuran ı belki her perşembe gecesi belli başlı seçilmiş sureleri okurken yasin suresi gibi.. onu ölmüşlerimizin ruhuna bahşederken, aslında aynı surede geçen 'biz onu diriler için bir uyarı olarak yolladık' * ve 'elbette o bir öğüttür' * şeklinde anlamamız ve bellememiz gereken ayeti anlayamayacağız..

kuran anlaşılmaz bir kitaptır diyen insan'a o zaman diyecek nasıl bir sözümüz olabilir ki? kuran ın farkındalığı içinde olmak gerekmiyor mu? ve hiç düşündük mü ki kuran ın indiriliş gayesi neydi?

"biz kur an'ı senin dilinle kolaylaştırdık(anlayın diye arapça indirdik), takva sahiplerine müjde vermen ve direnen bir kavmi uyarıp korkutman için."
(meryem suresi 97)

arap bir topluma elbette arapça okuyup anlayabilecekleri bir kitap olacağını belirten allah 'biz kuran ı senin dilinle kolaylaştırdık' diyor ve devamında 'öğüt alasınız diye dilinizde kolaylaştırdık *devam ediyor.. ve bitiriyor ki tüm gerçekleri gözler önüne serdikten sonra 'artık kim dilerse öğüt alıp düşünür' *..

"(kur an) diri olanı uyarıp korkutman ve kafirlerin üzerine sözün hak olması için indirilmiştir. (yasin suresi 70)

"gerçek şu ki; o elbette bir öğüttür. artık kim dilerse öğüt alıp düşünür. (müddesir suresi 54-55)

selam ve dua ile..