bugün

harry kewell

her takımda bazı özel oyuncular vardır. ben bunlara kardeşim derim. kardeşim kategorisine sokmak için genelde o takımın başarısındaki payına ve mental olgunluğuna bakarım. örneğin liverpool - gerrard, barcelona - xavi, fenerbahçe - alex de souza, milan - pirlo vs...

bu oyuncuların ortak özelliği neredeyse hiçbir pozisyonda haklarında "ulan oraya değil de buraya atsaydın ya o topu" veya "orada şut çekilir mi sağdan adam yardırmış" türü cümleler kuramazsınız. çünkü o kadar futbolu bilirler ki hep en doğru tercihi yaparlar, topu hep en iyi kullanılabileceği şekilde kullanırlar. hatta çoğu zaman izleyicinin göremediği bir boşluğu görüp oraya atarlar topu siz şaşakalırsınız. bunların maçlarını izlerken verdiğim tepkiler aynıdır. liverpool yeniliyor mu "atar gerrard kardeşim bi tane şimdi" der geçerim. nitekim atar da... ya da alex'in bir arapasına bakar fenerbahçe'nin golü bulması.

bugüne kadar galatasaray'da kardeşim statüsüne getirebildiğim bir oyuncu olmamıştı. tugay kerimoğlu'nu galatasaray'dayken doğru dürüst izleyemedik yaş itibariyle. izledik ama o zamanlarda futbol bizim için okocha'nın atacağı bir iki çalımdan ibaretti. hagi vardı büyük topçuydu ama profosyonel değildi, sorumsuzdu. daha sonra harry kewell denen adam geldi galatasaray'a. cm01/02'nin radebe'li, viduka'lı, ferdinand'lı efsane leeds united'ından bilirdik arkadaşı. raket gibi solunu bilirdik. liverpool'da oynamıştı. galatasaray'daki topa ilk dokunuşu gol oldu yamulmuyorsam harry neler yapacağının sinyallerini veriyordu daha topa ilk dokunuşunda.

işte bu harry kewell denen adam artık galatasaray'daki kardeşimdir. o nasıl bir futbol bilgisidir, o nasıl bir mental olgunluktur, o nasıl bir klastır yarabbi. tuhaf şeyler söylendi hakkında. sakat, kondisyonu yok, 60 dakikalık oyuncu, 3 maç üst üste oynayamaz gibi abuk yorumlar yapıldı hakkında sanki bu yorumları yapanlar harry'nin antrenmalarını, sağlığını düzenli takip ediyormuşlar gibi. yeri geldi stoper oynadı, bordeaux'ya çocuğu koydu derken elano ve keita alındı takıma. bu abuk yorumları yapanlar aynen devam ettiler "rotasyon oyuncusu olur" yorumları yapıldı harry kewell hakkında. bu sezon tavan yapan performansıyla en güzel cevabı verdi kendini bilmezlere kewell kardeşim. saha dışında da kendine çok iyi bakan, futbolunu kötü etkileyecek bir hayatı olmayan efendi bir aile babası harry kewell. gençlere örnek oluyor sürekli çalışmalarını tembih ediyormuş.*

şimdi de gidiyor yorumları yapılıyor. hayır niye gidecek anlamıyorum. galatasaray taraftarı tapıyor kendisine. ne leeds united'da ne liverpool'da ne de gideceği herhangi bir takımda böylesine bir ilgiyi görmedi göremez. o da taraftarı ve türkiye'yi seviyor. karısı da harry ne isterse o olur demiş. e bu adam bu sene galatasaray'ın lokomotifi. o olmasaydı galatasaray en az 5 puan gerideydi şimdi. ben fenerbahçeliyim ve bu adamın galatasaray'dan gitmesini istemiyorum/isteyemiyorum. 3 aydan sonra bana entry girdirttin ya helal olsun diyorum sana herim kivılım.