bugün

süper ligde izmir takımının olmamasının nedenleri

futbolun siyasetle iç içe olduğu ülkemizde izmir'de süper lig temsilcisinin olmamasının temel nedenlerinden birinin izmir'in iktidar muhalifi yapısı olduğu yadsınamaz bir gerçektir. günümüz futbolunda belediyeler şehir takımlarına adeta para yağdırırken giderleri gelirlerinden çok fazla olan izmir takımları bu furyadan nasibini alamamaktadır. örneğin taraftarı olduğum karşıyaka spor kulübü 11 branşta faaliyet gösterip türkiye'ye bir çok branşta dünya şampiyonları yetiştirmesine rağmen çok büyük kaynak sıkıntısı çekmektedir.

nedenlerden biride kulüplerin ateşli taraftarlara sahip olması sebebi ile sabırdan yoksun olmasıdır. bu yoksunluk beraberinde istikrarsızlığı getirmektedir. yine karşıyaka'dan örnek vermek gerekirse geçen sezon play off finali oynayan takımdan şu anda sadece 2 oyuncu kadroda kalmış, yerine 22 oyuncu transfer edilmiş, uzun süre takımın başında kalması gerektiğini düşündüğüm reha kapsal'la yollar erken ayrılmıştır.

şu anda bank asya'da ilk 6'da 3 izmir temsilcisi bulunmakta ve bu gidişat devam ederse en az 1 tanesi süper lige çıkacak gibi gözükmektedir.

gönlümden geçen tabiki karşıyakamızın süper lige çıkmasıdır. herkesin malumu üzere karşıyakamız gerek taraftarı gerek kulüp yapısıyla şu anda süper ligde bulunan takımların çok büyük çoğunluğunu sikip atacak potansiyele sahiptir.