bugün

mp3 player kulakligi optimum uzunlugu

bilirsiniz dostlarim, mp3 player kulakligi kisaligi insanin omrunden omur calan fenomenlerden birisidir. kisinin kulakligi ne kadar kisaysa hayattan aldigi zevk de o derece kisadir. daha yeni farkettim bu gercegi, ve paylasma istegi duydum.

uzun ve yorucu bir gunun ardindan kendimi tuvalete zor atmisken, ipodumda son ses dinledigim led zeppelin'in o dinlendirici ezgileriyle biraz olsun nesem yerine geliyordu. sabah uyandigim andaki huysuz modun ustune sacma sapan islerle harcadigim vakte yandigim karamsar moddan bir anda neseli, kipir kipir bir moda girme istegiyle yanip tutusuyordum. zaten gunun son saatleri oldugundan amacima ulasmak icin atmam gereken son bir adim daha vardi. tuvalete girdigimde yogunlasmis naftalin kokusu basimi dondurur gibi oldu, ama hicbirsey, ama hicbirsey beni amacimdan alikoyamayacakti... bir sey haric. o da dostlarim, kulakligimin yeterli uzunlukta olmayisiydi.

klozete otururken ipod un herhangi bir kazaya kurban gitmemesi icin aldigim onlemleri en ust duzeye cikarmis, montun cebinden pantolonun cebine aktarmistim. bu noktada muzik hala caliyor, robert amca fool in the rain ile cosuyordu... disarda da zaten hava bozmaya baslamis, yagmurun ilk damlalari yeryuzuyle bulusmak uzereydi...oturdum...

ama o da nesi, kulaklik yeterli uzunlukta degildi. pantolonun cebinden kulagima yetismesi imkansiz gorunuyordu. bir anda kendimi dehset verici bir ikilemin icinde buldum. ya aldigim onlemleri yerle bir edip ipod u cebimden cikartacaktim, ya da hayatta en sevmedigim seylerden biri olan, klozete kambur pozisyonda oturmak eylemini gerceklestirecektim..

iste bu an omrumden omur caldi, hayattan aldigim zevke tuz biber ekti, gunun yorgunlugu tekrardan ustume coktu. dusundum... bu muhendisler hic mi ihtimal vermediler tuvaletteki adamin da muzik dinleyebilecegini, ya da direk umursamadilar mi bile, adam yerine koymadilar...

iste bu hikayeden cikan sonuc ise sudur. mp3 player kulakligi optimum uzunlugu, klozete oturan kisinin kulaklarindan yere kadar olan mesafe kadar olmalidir. yetkililere duyuruyorum.