bugün

ezel

sadece birkaç dakikalık fragmanından bile ne kadar sikinidirik bir dizi olacağını cümle aleme ilan eden müstakbel show tv dizisi.

ulan o başını sarmaladığınız garibanın hadi gözlerini de kapattınız. adam günlerce onu mumya tadında sarmalayan doktorun mu diyeyim, hemşirenin mi diyeyim bokuna kör yaşadı. e ulan ağzını ne demeye kapadınız a benim gizem delisi yönetmenlerim, saksağan bakışlı senaristlerim? herif naaaptı fotosentez mi yaptı günlerce de gıdasını edindi?!?!?

nasıl bir ameliyatmış, nasıl bir estetik operasyonumuş birader. burnu, elmacık kemiği vesair yetmedi kornea nakli de mi yaptınız adama, dilini damağını da mı değiştirdiniz?!?!

yahu millet gavurun hastane dizisini seyrederken aldığı bilgilerle neredeyse tıp diploması alacak, doktorasını verecek, bizimkilerin "yüz estetiği olmuş gizemli kahraman" resmi bildiğiniz mumya filmindeki imhotep.

hay reyting canavarı kovalasın sizi dizi setlerinde e mi!

ayara doymayan edit : söylemeyi unuttum. sen adamın tipini sıfatını tek ameliyatla 180 derece değiştireceksin, 50 kişi masa başında adama çok ciddi bir ameliyat yapacaksın saatlerce, adamın dünyası değişecek, herif günlerce senin kafasına çılgın gibi sardığın mumya bezi güzünden kör gezecek, aç yaşayacak ve o büyük gün gelecek. yani mumyayın bezleri açılacak. adam değişen yüzünü görecek. en gizemli an, en heyecanlı dakikalar, dizinin, hikayenin mihenk taşı sahne...resmi görüyoruz :

bir hemşire amcamın eline bir berber aynası tutuşturur "al da bakıver yeni tipine" deyu . ve bezi yavaşça açmaya başlar. tek hemşire. kimse yok başka. prof'u falan geçtim uzman doktor bile yok odada. belki hastanenin ömrü boyunca görüp görebileceği en komplike ameliyat yapılmış, muamele bedemcik ameliyatı muamelesi. ne diyeyim, derdimi kimlere akıtayım bilemiyorum mirim.