bugün

kenan evren

son yaşadığı rahatsızlıkla halkı derin bir üzüntüye sürüklemiş büyük insan..
büyük insan çünkü misafir perveliğini her daim korumuş, gençlerimizi hapishanelerde aylarca yıllarca konuk etmiştir.. misafirperverliğini yurdumun kapılarını ardına kadar amerika'ya açarak da göstermiştir..
büyük insan çünkü 'asmayalım da besleyelim mi?' diyerek o dönem zaten kıt kaynaklara sahip olan ülkemizden birkaç boğaz olsun eksiltmek için bir çok insanımızı asmış, yurdumuzu kıtlıktan kurtarmıştır..
büyük insan çünkü herzaman hepimizin şikayet ettiği bürokrasiyi zaman zaman ortadan kaldırmış, 17 yaşında gençlerimizin asılmasına engel bürokratik engelleri bir gün içinde ortadan kaldırarak yaşını 18 e çıkardığı gençlerimizi de asabilmiştir.
daha sayacak o kadar çok icraatı vardır ki onu unutulmaz kılan.. gözlerim doluyor anlatamıyorum.. gözlerim doluyor nasıl olur bu büyük insan benim, sıradan, halktan bir insanın da yakalanabileceği sıradan bir hastalıktan ölebilir? gözlerim doluyor nasıl olur da bu adam sıcak bir yatakta can verebilir? derin bir üzüntü içindeyiz, bir an önce iyileşmesini, ölümü farklı zamanlara, farklı şekillere ertelemesini dilemekten başka bir şey gelmiyor içimizden..
bu 'büyük' insana yaşadığı hayatı özetler bir ölüm yakışır..