bugün

asosyal

--spoiler--
tanım: Sosyal olmayan insan davranışları sergileyen bireye verilen ad.
Psikolojik hastalık olarak değerlendirilebilir. Kalabalık ortamlarda bulunmayı sevmeyen kişidir. Kimsenin olmadığı sakin yerler bu tip insanlar için her zaman ilgi çekicidir. Kalabalık ortamlarda genelde saklanma isteği içindedirler.
--spoiler--

günümüzde asosyallik kavramının çok değişmiş olduğunu gözlemlemiş bulunmaktayım.

misal;

az ve öz arkadaş sahip, her ortamda bulunmak istemeyen, evinde daha mutlu olan, geleceğine odaklanmış, aşk meşk gibi taraklarda bezi olmayan insanlarada asosyal deniyormuş.. bu demek değil ki birey kalabalık ortam sevmiyor veya insanlardan kaçıyor.. aksine; kendi statüsündeki kişilerle muhattab olmaktan hoşlanıyor ve kendine vakit ayırmayı seviyor olabilir..

orospuluk/piçlik yapmayan, her gün sokaklarda sürtmeyen insalara 'asosyal' denmesi kadar saçma bir mantık yoktur.. bu kişinin tamamen kendi özgür iradesi ve tercihidir.. ve bu doğrultuda hareket ediyordur.. kendi oluşturduğu sosyal hayatı ona yetiyor olabilir.. etiketlemek kimseye düşmez ne yazık ki..

günümüz gençliği, kavramları kafasında oturtamamış..

' nereye gidiyor bu gençlik? ' diye sormaktan kendimi alamıyorum.. ama ben biliyorum bu haylazların vericeği yanıtı; ' bizim eve! ' ..