bugün

call of duty 2

iki gecede bitirmeyi başardığım mükemmel ötesi savaş oyunu. gerçekten düşmanlarınızın yapay zekadan biraz daha öteye gitmeye başladıkları oyunlar arsında yer alıyor. el bombalarından kaçmak için ne kadar uğraşırsanız uğraşın illa 4-5 kez yakalanıyorsunuz.

tarihi açıdan oyun 2. dünya savaşının kanlı döneminin son zamanlarında 1941-1945 dönemi arasında rus, ingiliz ve amerikan kuvvetlerinin hitlerin askerlerini geri püskürtme dönemine tekabül ediyor. yani faşistlere ölüüüüm nidalarıyla dünya barışını sağlıyorsunuz. oyunda Rus, ingiliz ve Amerikan kuvvetleri ile Rusya, Mısır, Libya, Tunus ve Fransa'da çarpışıyoruz.

oyun üç parça halinde, ilk olarak sovyetler birliğinden bir er olarak faşistleri moskovadan tepeliyorsunuz. bu olay iki bölümde sona eriyor. ve bölümler öyle 10 dakikada bir yüklenmiyor, başladımı yarım saat savaşın içinde buluyorsunuz kendinizi ki bu harika.

diğer iki veya üç görev sırasında ingiliz askeri olarak afrika çöllerinde tank savaşları yapıyor, nazi sığınaklarını basıyor ve görevinizi tamamlıyorsunuz.

son olarak amerikan askeri olarak önce normandiya çıkartması yapıyorsunuz. tam bu noktada er ryan'ı kurtarmak filminin giriş sahnelerini birebir yaşamak mümkün. ve bu çıkartma ile devamı oyunun en zorlayıcı bölümleri arasında yer alıyor. daha sonra bir kaç tepe ele geçirmeye falan çalışıoyrsunuz ki dillere destan.

oyunu iki gecede bitirdiğime pişmanım diyebilirim. fakat sizin de yavaş yavaş bitirebileceğinizi sanmıyorum çünkü oyun akıoyr efenm. * oyunda dört zorluk seviyesi var; easy, regular, veteran ve hardened! ilk olarak regular seviyede oyunu bitirip hardened'da master yapmanızı tavsiye edebileceğim.

oyunun klasikleşmiş savaş aforizmaları yine oyun boyunca ekranınızda oyun yüklemesi sırasında beliriyor. bir çok ünlü generalden inciler dökülüyor oyun boyunca. yakında tüm o aforizmaları bu başlık altında eklemek isterim tabi. şimdilik aklımda kalanlar;

"barışı sadece ölüm görecektir."
"ölüm bütün problemleri çözer, hiç insan hiç problem!"
"savaşları yaşlı insanlar başlatır, fakat savaşta ölecek olan gençlerdir."
bir de napolyon "düşmanınızla fazla savaşmayın, yoksa savaş taktiğinizi ona öğretirsiniz." demiş. peh peh peh...

oyun hakkında son bilgi de oyun boyunca almanya çiftliklerini gezerken yerlerde leşleri serili bir sürü inek görebilirsiniz. vee oyunun sonunda da yapımcılar "bu oyunun yapım aşamasında hiçbir ineğe zarar verilmemiştir." ibaresiyle de yarmışlardır. * şiddetle tavsiye ettik iyi eğlenceler.

resmi sitesi; http://www.callofduty.com/