bugün

rte ye göre krizin hala teğet geçmesi

şimdi tayyip erdoğanın yeniden televizyonda yaptığı ulusa sesleniş konuşmasını izledim. dünyadaki ekonomi otoritelerine göre de türkiye krizden çok az etkilenmiş vesair. utanmadan televizyon kameralarını karşısına alıp bir devlet başkanı özür açıklaması yapacağı yerde böyle bir açıklamayı nasıl yapar tekrar tekrar bilemiyorum.
doğalgazda en soğuk aylarda yüzde 40 indirim yapıp kış geçtikten sonra nasıl doğalgazda indirim yaptılarsa aynı ötvde de uyut koyunu al parasını taktiği uygulanmakta. tayyip hükümeti başa geldiğinde geçici olacak diye getirdiği ötv vergilerini kalıcı yapmıştı ve fiyatı yaklaşık 30 bin lira olan bir arabayı 50 bin liraya alır olmuştu bu millet. şimdi noldu bu ötv geçiciydi neden kalkmadı diye sormak bir yana kuzu kuzu meleyen halkımız zaten en başta olmaması gereken bir vergi "geçiçi bir süre için" kalktı diye seviniyor.
işsizlik resmi rakalarda çoşmuş almış yürümüşken bile bu krize teğet diyebilen başbakan ve ona inanan halk varken benim söyleyecek fazla bir sözüm yok.

teğet geçmek değil badan çekmek adını yakıştırsak daha iyi olur bu krize...

(bkz: badana çekmek)