bugün

rec

manyak bi korku filmi. ispanyolların dramatik filmlerine bayılıyordum ama hiç korku filmi izlememiştim ispanyol sineması ndan. rec, ispanyol korku filmlerinin referansı olacak kadar başarılı, korkutabilen, iyi bir hikayesi ve senaryosu olan bir film olmuş.

gece çalışan insanlarla ilgili bir program yapan angela, kameraman arkadaşı pablo yla beraber itfaiyecilerin bi gece boyunca neler yaptıklarını, onlarla röportaj yaparak anlatma ve ilginç bi enstantane yakalama derdindedir.

eğer acil bi durum söz konusu olursa, manu ve bir başka itfaiyeci onlara eşlik edecektir. tıpkı angela nın istediği gibi, o gece acil bi durum çıkar. gelen telefonda binanın üst katında yalnız yaşayan yaşlı bir kadının çığlıklarını duyduklarını ve hayatından endişe ettiklerini söylemektedirler.

ekip, vakit kaybetmeden olay yerine gelir. sonra olaylar başlar. bundan sonrası spoiler a girer. izlemeyenler okumasın.

--hayvani spoiler--

kadın kanlar içindeydi. psikopat gibi polis memurunu da nasıl ısırdı ama dimi? o an bi haltlar olduğunu sezdim ama tüm bu olayın ardında küçük kızın köpeğinden hastalığın yayıldığına anlam veremedim. filmin 2.si çekiliyormuş. bence, 2. filmde olayı bi açıklasalar hiç fena olmaz. köpeğe nerden bulaştı, ilk nasıl yayıldı filan bunları bilmek isterim.

filmde en çok hoşuma giden şeylerden biri, gerçekçi oluşuydu. kameranın o hareketleri özellikle, korkutmaya davetiye çıkarıyor gibiydi. pablo yu hiç göstermediler meraktan çatladım.

o değil de, zombi filmi izlemeyeli uzun zaman olmuştu. o yürüyüşleri, ısırmaya çalışmaları filan, ani hareketler kasıldım resmen yaa yapıştım ulan koltuğa!

filmde en güvendiğim herif manu ydu. onu da ısırdıklarında yok kızım yok sen ordan kurtulamazsın dedim artık. yani tüm umudum bitti o an. halbuki, pablo yla angela nın ordan bi şekilde kurtulacağını düşündürüyordu yönetmen. ama ters köşe yaptı.

sadece manu ve angela nın yalnız kalıp en üst kata çıktıkları sırada pablo, kamerasını merdiven boşluğuna yönelttiğinde "anamm noliyi yiaa noolmuş manu da orda" diye iç geçirdim.

sonra hemen bitmedi tabii. bunlar pablo yla karanlıkta kaldıklarında odaya sıfır beden kız mı erkek mi cinsiyetini ayırt edemediğim bi yaratık girdi. bi de kameranın gece görüşünü açmışlar.. yuh artık dedim yaa.. sinemada izlesem kesin sarıya boyardım her yeri. sonra bi de böaağğ diye sesler filan.

yalnız izlemeyin mümkünse. korktum ben valla. ne yalan söyleyeyim kime artistlik yapacağım allah allaah

euzu billahiminezombiracciğm.. amin

--hayvani spoiler--