bugün

ac 130 gunship

eskiden 25MM'lik (bkz: Gatling Gun)'ın yerine 2 tane 20MM m68a1 vulcan taşıyan(sonuçta hepsi minigun) ama nereye kadar...

-dakikada ayak başparmağı büyüklüğünde mermilerden 1600tane atabilen 2 silah
-dakikada 100 atış yapabilen fakat "top" sınıfında bir ağır silah
ve tank topundan daha güçlü 4km etkili menzile sahip bir top ile bu uçağın ateş gücünü mekanikçeden iyi anlamayan arkadaşlara daha iyi açıklayamayız...
ama tanesi 190 milyondolar tutan bu nakliye uçağından modifiye savaş aleti, varolan en korkunç savaş aletidir. çünkü bilinen uçaksavarların çoğu irtifasına yetişemez ve sadece fighter tipi uçaklar (F-16 vs.) ile bir kapışma imkanı doğar.

gece gündüz demeden sağı solu becerme kapasitesine sahip bu mühendislik ve insan canilik sınırlarının son noktası olan alet eğer bütün silahlarını aynı anda durmadan 20 dakika ateşlerse i. Melih Gökçek hatta ve hatta Unakıtan'ın bile bütün servetinin karşılayamayacağı bir mermi masrafı oluşturur. dalga geçmiyorum. hepsi hesap meselesi.
Eeee adamlar çalışıp yapıyorlar. Sonrada bu silahın en son kurbanı ıraklı komşularımız hala "bizi allah korur. oturup duamızı edelim başımızı götümüzü örtelim, en çok biz müslüman olalım!" diye beklesin. Herşey dinde bitseydi kafanıza AC-130'lar Abrams'lar vs çökemezdi. Herşeyin dinde imanda veya duada bitmediğini en kritik zamanda göt gibi ortaya koyan bu ölüm makinesi karşısında hakikaten saygıyla eğiliyorum.

artık herşeyin dualarda bordo bereli yada komando, sas, delta force... larda bitmediğini, modern savaşlara sadece akıl bilim ve insan prikopatlık sınırının hakim olduğunu rahatça görebiliriz. olay maleseftir ki makinede bitiyor.

ayrıca "ne kadar mermi alabilir ki?" sorularına mantıklı bir cevap:

bu uçak ölüm makinesine dönüştürülmeden önce bir ağır "nakliye uçağı" idi. şimdi taşıma kapasitesi hakkında daha iyi bir fikre sahip olabilirsiniz:)