bugün

nikola tesla

sinema ve çizgi film tarihinde "gözleri pörtlemiş, saçları arap saçına dönmüş ve elektrik kıvılcımları saçan şalterlerle fütursuzca oynayıp dururken 'nihihoahaha!' diye histerik kahkahalar atan çılgın biliminsanı" tasvirleri yaratılırken senaristlerin en çok beslendiği kişilerden birisi olmuştur. dünyanın tesla'ya uygun bulduğu rol işte bu!..

gerçek: dünyadan saygı bekledikçe şamar oğlanına dönüştürürler insanı.

lisedeyken falan pek haberimiz yoktu bu dahiyane kişiden. yine lisedeyken nefes alıp veren odunların ne kadar kalabalık olduğundan ve hiçbir şeyin hiçbir şeye yetmeyeceği günlerin geleceğinden de haberimiz yoktu gerçi. okul kitapları kendisini pek iplemezdi, ama zaten bu durumun zerre kadar tesla'nın umurunda olduğunu da sanmıyorum. tesla'nın tek umurunda olan x'ti.

okul kitapları: 69. sayfadaki serbest okuma parçası'nın değeri 3.14 olarak alınacak!..

bu süpersonik insanın çalışmaları general electric tarafından atomlarına ayrılmasaydı, kendisine hobi olarak virüslerle arkadaş olmayı seçmiş laptopumun jarjı da bugün iki de bir bitmeyecek, ücretsiz wireless internet hizmeti sunan alışveriş merkezlerinde popom uyuşup da taş kesilene kadar downloadın dibine vurabilecektim böylece..

biterken:
yazıların hepsini okudum ve edison, sen haksızsın ibne!