bugün

myheritage dna testi

Baba tarafindan çeçen, anne tarafindan lezgi ve bir kuple kumuk olan amcamin sonuclarinda %28,9 britanyali ciktigi test. Buna Hem cok sasirdim, hem sasirmadim. Cunku baba tarafimda kizil saclilik mevcut baya, bilhassa amcam ailedeki en kizil sacli olanimiz, ustune ustluk cillidir bir de. Kafkasyalilarda kizilligin britanya’yla baglantili oldugunu okumustum yillar once. dogruluk payi var gibi gozukuyor. Ama nerdeyse %30 oraninda cikmasina cok sasirdim. %10 olsa yine anlardim. Gerci ayni testi babam yaptirsa belki %20 britanyali cikacak sadece. Bilindigi uzere bu testlerde cikan sonuclar öz kardesler arasinda degisiklik gosterebiliyor. babam, amcam kadar kizil sacli degil, cilleri de yok. Dolayisiyla kizillik britanya’dan geliyorsa eger o genler babama pek gecmemis.

Diger sonuclar ise %61,5 bati Asya ve %9,8 orta asya cikmis. Hatta bati asya’da spesifik olarak çeçenistan’i da belirtiyor. Yukaridaki entrylerde belirtilen gedmatch’de ne gibi veriler elde edilebilirdi merak ediyorum.

Enteresan gercekten. Bir de annem veya dayilarimdan biri yaptirsa tamamdir, benim yaptirmama gerek kalmaz. Yillardir aklimda, ama yaptiramadim bir turlu.