bugün

çöp toplayan biri toplu taşımaya binmelimi

Bugünün tartışma konusu.tanık olduğum olayı anlatacağım,sizlerin ne düşündüğünü merak etmekteyim.

Öncelikle ben garibana,çöp toplayanlara,yaşlılara,çocuklara vs çok üzülen,içi burulan bir insanım.sınıf farkı yapanı,insan aşağılayanı da sevmem.

-Metroya bindim.tam iş çıkış saatleri.ağzına kadar dolu.abi bir koku geliyor yemin ediyorum tansiyonunuz düşer.işte millet söyleniyor,kimisi cık cık cık yapıyor. Baktım bir tane orta yaşlı,çöp toplayan abimiz bir elinde sırt çantası bir elinde çöp poşetivari birşeyle oturuyor. Yazarlar ama bakın nasıl bir koku anlatamam. Neyse sonraki durakta inecek olsa ki kalktı bu abi. 1-2 yaşlı teyze,amca “bu böyle olmaz ki ya,bu kadar insan mahvolduk.yok mudur bunun bir yolu yordamı”dedi. Çöpçü amca “ ne olmuş ya.sabahtan akşama kadar yürüyorum,çöp topluyorum,çalışıyorum ekmek parası için. Herkes nasıl kartını basıp giriyor ise bende bastım,ödediğim metroya bindim.size ne?” Dedi.

Sonra olaya sağdan soldan birileri daha müdahil oldu ve “ya amca tamam da sen bineceksin diye 100 kişi rahatsız oldu.bir kişi için bu kadar insana yazık değil mi?” Gibi ufak çaplı tartışmadan sonra abi indi. Siz ne düşünüyorsunuz?