30 ocak 2024

kafamın karışık olduğu, boşlukta olduğum bir gün .

kadın doğum rotasyonum bitti ( yaşasın ! ). önemli bir engeli daha atlatmanın sevincindeyim doğrusu sevgili sözlük. saçma sapan geçen 3 ay.

hayat hep böyle istemediğin engelleri aşarak mı geçecek? hele bir şu da geçsin. hele bir şunu da atlatayım derken yaşım 31 olacak. bu döngüyü kırmayı, hayatta sadece sevdiğim şeyleri yapmayı herkes gibi bende çok istiyorum.

evet tembelim ama belki bir gün başarırım sözlük. ne bileyim belki bir gün ingilizce öğrenebilirim mesela. kimbilir.

ben maddi manevi kendimden aşağı insanlara bakıp halimize şükür demeyi kendine şiar edinmiş bir insanım. acaba bu beni huzurlu yapmasına rağmen geri de mi bırakıyor bilmiyorum.

demiş ya birisi: '' insanın başına ne gelirse sessizce bir odada oturmayı başaramamasından gelir '' . tam konfor alanımı terkedecek gibi oluyorum aklıma bu tarz şeyler geliyor. dur diyorum hakan.

onu bilmem de insan denemeli yav. hele bir de kaybedecek çok bir şeyi yoksa kesin denemeli.

bu yaşımda elimde ne var? ilişkilerim ve bunlardan edindiğim tecrübeler. iyi kötü bir işim. iyi kötü bir evim ve arabam. ama daha katetmem çok yol var. keşke daha çok pişsem. mesela 4 ay sonra 31. yaş günümde bambaşka bir insan olsam.

böyle düşünürken bir de 50 lerde 60 larda ölen insanlar geliyor aklıma. boşver diyorum hako. kendinle barışık ol huzurlu ol herşey olur. sakın çıkma zıvanadan.

yazmak iyi geliyor sözlük ondan yazıyorum. annem de olmasa aslında yapayalnız bir insanım. yalnızlığın çaresi okumak yazmak izlemek. bugün bu yazıyı yazıyorum. belki yeni başlangıçlar yaparım.

belki biraz kilo verir, belki biraz daha öğrenirim . inan bunları huzurum artsın diye yapıyorum. son zamanlarda birşey duyuyorum. '' kendini gerçekleştirmek diye '' çok sık çıkıyor karşıma sağda solda. bence kendini gerçekleştirmek iç huzuru yakalamak ve devamlılığını sağlamaktır. çünkü sürekli zevk almak sürekli haz duymak gibi birşey bence mümkün değil. hayatta herşey var. bunu bilmek ve ona göre yaşamak lazım. makul bir iş ve iç huzur varsa tencere kaynıyorsa akşam başını da yastığa rahat koyuyorsan daha ne. Al işte kendini gerçekleştirmişsin sen.

tabi ki her zaman daha iyisi vardır. insan potansiyelinin gereğini yapmalı elbette. ama potansiyeline ulaşmak insanı huzurlu yapmayabilir. bunu da akıldan çıkarmamak lazım.