bugün

joe biden

"Saray" ın adamı. Rumsfeld vardı, dabbılyu bush'un vize president'iydi, o da "saray"ın adamıydı.

Obama; saray'ın adamı diildi, amerikan devlet aklından sapabilitesi vardı, jfk gibi öldürmek zorunda kalmayalım, diye, başına joe biden' ı musallat ettiler, böylece pentagon, temsilciler meclisi, senato, lobby'ciler onlar şunlar bunlar, cümbür cemaat amerikan yönetiminde söz sahibi olabildiler, obama'nın kolunu kanadını kırdılar. Guantanamo'yu kapatcam, demişti, kapattırmadılar da bunları obama nickaltına yaziim.

Saray'ın adamları, amerikan devlet aklını uygular, amerika'da böyle bi gelenek vardır. Dünya umurlarında diildir, amerikan çıkarlarını uygularlar. Içerdeki halkın kontrol altında tutulması da bu konunun içindeki ünitelerden biridir.

"Hariçten gazel okuyan" amerikan başkanları da olmuştur, kimisi idealistlik kimisi kişisel hırs yüzünden amerikan aklıyla, değişik değişik platformlarda ters düşmüşlerdir.

Amerikan sistemi, eski türk sistemi gibi, birbirini kontrol eden sistemlerden oluşur, hariçten gazel okuyan başkan, bi şekilde sistemin kilitlenmesine sebep olur ve bu "istenmeyen, arzu edilmeyen" bir durumdur.

Biden, tam amerikan sisteminin istediği türden bir başkandır ve sadece "diğer " kesimin ağzına biraz bal çalmış olmak için, "şirin" gözükmek için, frau camalla harris, ki hukukçudur, vize president yapılmıştır, kaldı ki hukukçu vize president de tehlikelidir amerikan aklınca, biden gidince, harris'i de mutlaka indireceklerdir.

Ben amerikan elit grubunun biden'dan memnun olduğunu düşünüyorum. Bilindiği üzre, amerikan kongresi,ve amerikan hukuku istediği anda başkanını "topal ördek" haline getirir, hareket kabiliyetini %15 lere, 10'lara kadar düşürür.

Bunu yapmıyosa, bu amerikan devlet aklının başkanlarından memnun olduğu anlamına gelir.