bugün

27 ekim 2023 israil in gazze ye kara harekatı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Gazze saldırılarında sivillerin korunması, yasal ve insani yükümlülükleri yerine getirmek ile ilgili olan tasarıyı oyladı ve kabul edildi. Türk Cumhuriyetleri de elbette kabul etti. Sadece Türkmenistan oylamaya katılmamış. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkiye kabul etti. Bu çok önemli bir oylama. Biz vicdani sorumluluğumuzu yerine getirdik. Bunu kabul edenlerin arasında rusya, çin, iran, ermenistan, yunanistan, bulgaristan gibi Türk milletine soykırım yapan ülkeler de var fakat onların oylama sebebi Batı bloğuna karşı olmaları. insani değerler umurlarında değil.

Ne yazık ki Filistin'in başındaki Mahmud Abbas denen ermeni ve fransız aşığı zat kendi ülkesini işgal edenlerle çay kahve içip "Ürdün'den arsa almaya ne dersin? Kehkehkeh..." muhabbeti yapıyor. Dünyayı yiyip doymayanlara karşı yoksul ama onurlu bir ülke var: Cibuti. Hocalı soykırımını resmen tanıyıp ermeni yalanlarına karşı bizi desteklediler. Burada da doğru olanı yapmışlar. Zulüm bir gün biter ama bugün kimin hangi tarafta yer aldığı unutulmaz.

Şu an Gazze halkı çok acı çekiyor. Tıpkı 1944 yılında Kırım'da, 1946 yılından günümüze Türkmeneli'nde, 1964 yılında Kıbrıs'ta, 1988 yılında Batı Azerbaycan'da, 1989 yılında Kuzey Trakya'da, 1991-1993 yılında Karabağ'da ve maalesef halen Doğu Türkistan'da olduğu gibi... Acılarımız tam olarak bitmedi belki ama bizi yok edemediler. Filistinlileri de yok edemezler. Zulüm sonsuza kadar sürmez. Bu acı onlarda çok büyük bir travma olarak kalacak ne yazık ki ama umarım kendi soydaşları Arapların da ne mal olduğunu asla unutmazlar.