bugün

19 ekim 2023

hayatıma çeki düzen vermeye karar verdiğim gündür efendim.

müziği bıraktım bir kere. evet teoman gibi müziği bıraktım. gitar çalıyordum, çok fazla müzik dinliyordum günde belki en az 5 saat. ikisini de bıraktım sürpriz bir kararla. 30 yaşıma kadar müzikle çok iç içeydim. 18 yaşımdan beri aşırı müzik dinliyordum.

müziğin beni uyuşturduğunu, daha az düşündürdüğünü, durup dururken tribe soktuğunu, durduk yere eski ilişkilerimi aklıma getirdiğini düşünmeye başladım. zihnimin daha parlak, berrak çalışması için bıraktım müziği. sadece kuranı kerim dinliyorum o serbest o da müzik değil zaten.

bir de kadınları ve haramı bıraktım. kesinlikle bakmıyorum ilgilenmiyorum. en ufak bir cinsellik, karşı cinsle ilgili en ufak bir şey düşünmüyorum 3 gündür. inanın bu da çok iyi geldi. afedersiniz 3 gündür şeyim 1 kere kalkmadı. orayı hiç düşünmedim bile. kadınlar, ilişkiler, cinsellik yokmuş gibi davranıyorum.

instagramı dm leri fotoğrafları temizledim. en ufak bir ilişki yaşama ihtimalim olan insanları( tanıdklar hariç) çıkardım hayatımdan, instagramdan . 60-70 kişi kaldı sadece hesabımda.

tüm günahlarıma tevbe ettim.

bugün 3. günüm bitti. zamanla bu entryi editlerim. bakalım bu duruma ne kadar uyum sağlayacağım. ama şu bir gerçek ki 3 gündür kendime olan saygım arttı. kaza namazlarımı da kılıyorum. adam olmaya karar verdim. kendime söz verdim. daha doğrusu vermedim de . denemeye karar verdim. adam gibi adam olmaya çalışacağım, hayatımı bu minvalde yaşayacağım. Allah benimle olsun. doğru yoldan saptırmasın.

eğer adam gibi adam olmayı başarabilirsem ve bu işi şöyle bir 3-4 ay devam ettirebilirsem belki evlenmeyi bile düşünebilirim bilmiyorum. ama ilk hedefim şu manalı hayatı devam ettirebilmek. kendimi ilim irfana vermek, boş şeylerle uğraşmamak, haz peşinde koşmamak.