bugün

allah a olan inancı yavaştan kaybetmek

(#46549964)

olur koçum. gelirken de 2 ekmek, 1 yoğurt alayım mı? argümanın o kadar saçma ki...

bu devirde bunu hisseden insanları anlıyorum. çünkü öyle dertli ve yapayalnız hissediyoruz ki, sanki allah yanımızda değil gibi. allah yanımızda ama imtihanımız bu. herkesin imtihanı bambaşka dostlar.

600'lü yıllarda bir kitaptan bir ayet grubundan bahsedeceğim. inancınız ne zaman zayıflarsa ya da yalnız hissederseniz, bu sosyolojik gerçeğe sarılın ;

"8. işte uğur ve mutluluk yâranı. Nedir uğur ve mutluluk yâranı?
9. işte şomluk ve bunalım yâranı. Nedir şomluk ve bunalım yâranı?
10. Ve oluşta önde gidenler, yarışta önde gidenler...
11. işte onlardır yaklaştırılanlar.
12. Nimetlerle dolu bahçelerdedirler.
13. Büyük kısmı öncekilerden,
14. Az bir kısmı da sonrakilerden."- VAKiA 8-14.

Bir peygamber, kimilerine göre de muhammed. çıkıp diyor ki ; nesilden nesile iyilik azalacak, kötülük daha da artacak ve bu böyle ilelebet gidecek.

ve yıllar içinde kültürel yozlaşmalar, anormal olan her şeyin talep edilmesine, sevgisizliğin, depresyonun artışına ve iyiliğin, mutluluğun azalışına bakın.

hani oğlum bu adam harem kurmak için yazmıştı bu kitabı? ne alaka lan nesilden nesile iyiliğin azalması, şaşırdın mı sen muhammed?

ayrıca vahiy gelince de kendinden de şüphe etmişsin sen, bak şimdi "hasan mezarcı" yani "isa'ya" hiç şüphe ediyor mu kendinden..

yakışıyor mu sana böyle şüphe etmek falan? bana "cin çarptı herhalde" demeler falan..

"Ki sen, cin tasallutuna uğramış değilsin; Rabbinin nimeti sayesinde," - Kalem 2

"Artık hatırlat, öğüt ver! Rabbinin nimetine yemin olsun ki, sen ne kâhinsin ne de cin çarpmış." - Tur 29.

Allah'ın varlığı, Kur'ân ile ispat edilmesi gerçekten çok basit. Ha dileyen inanır, dileyen inanmaz bu özgürlüktür. Kimseyi dini tercihinden dolayı asamez, kesemez, öldüremezsiniz.

saygı, hak edilen bir şey ve karşılıklı güzeldir. daha fazlasını anlatırım ama başınıza şişirmek istemem. meraklısını özele beklerim. ama zaman zaman inişler ve çıkışlar olur bu hayatta, unutmayın.