bugün

protez saç

Yaklasık bes yıldır kullandıgım uygulama. Urun dolar bazında oldugundan ozellikle bu gunlerde pahalı. Ancak sac ekiminden veerim alamayan ya da tamamen sacı dokulen kısıler icin bicilmis kaftan. Sac seyrelmesi yasayanlar icin tabsiye etmiyorum. Cunku sacın dokulmesini hızlandiracak. Bakımı ilk zamanlarda alısana kadar zorlasa da eliniz alıstıgında birkac saat icinde yapılabilir.
Benim ilk uygulama o kadar iyiydi ki anlatamam. Soylemesem ailemdekiler bile farkına varmadı. Firma olcu alıp bir sekilde kafa seklinize ve dokulme bolgenize gore bir kalıp yapıp imalatcıya sac rengi, dalga uzunluk vs bilgiler ile gonderiyor. Yaklasık dort bes ay icerisinde de geliyor.
Ancakları da yok degil tabi, seyrek saclılarda dokulmeyi hızlandırıyor.
Her bakımdan sonra yani taktıktan bir hafta sonra saclarınınz cıkmaya basladıgı icin acayip bir kasıntı yasanıyor ve kasıyamıyorsunuz. Parmak uclarınızla hafifce vura vura bunu gecirmeniz gerek, oyle tırnak ucuyla kasıyayım derseniz alttaki fransız tulunu zedelersiniz.... Bir kere taktıktan sonra yaklasık 20 gun sorunsuz kafanızda, tabi bu sure kac kere yıkandıgınıza gore degisiyor. Cunku sıcak su alttaki yapıskanı gevsetiyor ister istemez. Eger bakımını iyi yaparsanız, yatmadan once tarama, yatarken tarama, ozel sampuanlardan kullanırsanız en az iki, iki bucuk yıl kullanırsınız.
Sonucta olu sac kullanıyorsunuz deniz suyu ve gunes yıprandırıyor. Denize girebilirsiniz ancak oyle yuksekten balıklama atlamayın ve sudan cıkar cıkmaz basınızı yıkayın. Ben kaplıcalara ve denize defalarca girdim ve cıkma ya da gevseme soronu yasamadım ancak yukarıda yazdıklarıma dikkat ettim.
Sorusu olanlar varsa ozelden yazsın... Cevaplarım...