bugün

tayvan

Geçenlerde kendi oturduğum şehirden kalkıp ankara'ya gittim, sırf bu entryi girdiğim ülkede eğitim bursu almak için. Şaka gibi bir sonuçla karşılaştım. Ama ondan önce şaka gibi bir jüri kadrosu vardı. Jüri üyeleri ülkenin konsolosluk üyelerinden oluşmuyordu yalnızca, MEB görevlisi de vardı. * kendisi varlığıyla şenlendirmemişti sadece odayı, bir de yanlış bir bilgi (sanı) ile görünüşümden kaynaklı olarak bu alanı neden çalışmak istediğimi sordu. Pardon?? Görünüş ne olursa olsun, biz aklı malzeme olarak kullanmaya çalışan insanların gördüğü bu muamele ne?? Hadi bunu geçtim, bu kişi bana nasıl bölümüm hakkımda atıp tutup benden "akıllıca" bir cevap vermemi bekledi?? Her neyse.. bursiyerlerin arasındaki bölümdaşımı aldığınızı gördüm, ben ise yedeklerde takılı kalmışım. Neden call centerda çalışan bölümdaşım alındı da referans mektuplarını bile yurtdışında yüksek öğretim gördüğüm profesörden alan ben elendim anlamadım. Ben de mi o arkadaş gibi pembiş pembiş giyinip, jüri üyelerinden biri benim hocam yhaa diye etrafta dolanıp dursaydım?? Kusura bakmayın ya, takım elbisemi çektim, her sorduğunuz soruya iki dilde de akıcı cevaplar verdim, oraya ait olmayan jüri üyesinin bölümüm hakkında sorduğu garip soruyu akıllıca göğüsledim.. ve tabi kilit nokta, ismim içeriye verilmedi ya da tanıdık hocam da yoktu.

Tayvan hakkında çok şey duydum, iyi anlamda. Ama yok ya bir de içine girmek gerekiyormuş. Zaten verdikleri bursu iyice araştırdığımda ne öldürür ne de yaşatır türdenmiş. Ha bir de size bursu ne kadar süre almak istediğinizi işaretlediğiniz bir alan var burs başvuru formunda. 2 ay ve 12 ay arasında, istediğinizi işaretliyor bursiyer. 12 ayı işaretledim 6 ay çıkmış, tabi asıl-yedek herkes için böyle. Madem 6 ay göndereceksiniz 12 seçeneği neden var? Komedi.

Tayvan hükümeti tarafından verilen bursa başvuracak kişilerin akıllarında dönüp duran birtakım soru işaretlerimi umarım gidermeyi başarmışımdır.

Her neyse, ankara güzeldi. Ve sayenizde çok iyi birini de hayatıma katmış oldum. iyi günler Tayvan!!