bugün

2022 suudi arabistan gp

Açıkçası yeni sezondan beklediğim yakın mücadeleler yaşanıyor ve ilk 10 içerisindeki birçok takım güzel bir şekilde yarışıyor. Bu, seyir zevki açısından oldukça olumlu bir durum. Sezonun geri kalanında bunun gibi, hatta bundan daha da güzel yarışların olmasını umuyorum.

Antrenmanlardan ve sıralamadan da gördüğüm kadarıyla ilk 3 mücadelesi, Ferrari ve eğer işler yolunda giderse (yani güç ünitesi sıkıntısı olmazsa) Red Bull arasında geçecekti. Nitekim bu gerçekleşti.

Perez’in yarışa ilk sıradan başlaması ve ellerinde olmayan bir strateji hatası sonucu 4. Sırada yarışı tamamlamasını bir şanssızlık olarak yorumluyorum. Şu anda sevindiği tek şeyin, kariyerinde ilk defa bir yarışa ilk sırada başlamış olduğunu zannediyorum. Yarışı da ilk sırada bitirseydi herhâlde sevinçten havalara uçacaktı ama maalesef bunu yaşayamadı. Normalde yarışı Leclerc’in kazanmasını bekliyordum ama her ne kadar sonlarda geçişler yapmış olsa da yine 2. sıraya düştü ve Verstappen, yarışın galibi oldu. Sainz’ın üçüncü olması beni pek şaşırtmadı çünkü beklediğim bir sonuçtu. Yarıştan önceki podyum beklentim şöyleydi:

1) Leclerc
2) Verstappen
3) Sainz

Red Bull’un korktuğum gibi yine bir motor arızası çıkmadı ama bunun, kesinlikle böyle devam edeceğine dair bir şey söyleyemem. Çünkü Bahreyn yarışında her üç RBPT motoru kullanıcısı arabanın da güç ünitesi arızasıyla yarış dışı kalması beni çok şüphelendirmişti. Belki de başka birisine göre acıklı bir rastlantı olabilir ama bana göre öyle değil. Ancak tekrar böyle sıkıntıların yaşanmasını istemem ve güzel mücadelelerin olmasını umuyorum.

Mercedes’in yarış öncesindeki öncelikli hedefinin, her iki pilotunu da ilk 10 içerisine sokmak olduğunu düşünüyorum ve eğer öyle idiyse de bunda başarılı oldular. Hamilton, açıkçası, şanslıydı. Eğer Alonso yarışa devam edebilseydi ki görünüşe göre motorun fazla ısınması nedeniyle yarış dışı kaldı, Hamilton sezona pilotlar mücadelesinde herhangi bir puan kazanmadan devam ediyor olabilirdi. Ama şunu söyleyebilirim ki eski Mercedes’in yerinde yeller esiyor. Bu durum aklıma, Ferrari’nin 2005 sezonundaki hâlini getiriyor ancak daha sezonun başında olduğumuz için bu gidişatın böyle süreceğinden tamamen emin değilim.

Magnussen, hatırı sayılır bir iş çıkardı. Steiner’in hâlinden memnun olduğunu sanıyorum. *

Alonso ve Bottas’a üzüldüm, onların ilk 10 içerisinde yarışı tamamlamalarını bekliyordum ama ne yazık ki böyle olmadı. Yine de Alfa Romeo’nun gelişiminden memnunum, umarım daha iyi başarılar elde ederler.

Williams ve Aston Martin’in iyi sonuçlar üretememesi benim için sürpriz olmuyor ama McLaren’ın gidişatı pek iyi değil. Zak Brown yönetiminden rahatsız olanlar var. Eğer böyle sonuçlar almaya devam ederlerse ve birilerinin sabrı taşarsa takımda olaylar yaşanabilir. Öte yandan Vettel’in, morali düşük bir şekilde yarışmaya devam edeceğini (iyileşirse) tahmin edebiliyorum. Ama Aston Martin’den bu tür kötü sonuçlar gelmeye devam ederse sezon sonunda takımdan ve hatta, özellikle alıcısı olmazsa Formula 1’den de ayrılabilir.

Özetle izlenebilir bir yarış çıkarttıklarını düşünüyorum. Sezonun geri kalanındaki şampiyonluk savaşının Ferrari ile Red Bull arasında geçeceğini tahmin ediyorum.