bugün

gerçek aşk

"gerçek aşk" dediğin şey o kadar nadir bulunur bir şeydir ve yaşayan insanı ruhsal olarak öylesine başka bir boyuta taşır ki, "birini sevdim, âşık oldum"la açıklanamaz bir durumdur. o yüzden salt aşk olgusundan ayrı bir kategoride değerlendirilme gereği duyulmuştur haklı olarak. zira salt aşk olgusundan çok çok daha güçlü ve farklıdır.

peki nedir bu fark ve nasıl anlaşılır? aslında bunu tarif etmek pek kolay değil çünkü fiziksel veya hormonal tepkimelerin haricinde ruhsal ve metafizik bir hâldir. bir bütünleşme, bir olma, birbirine geçme hâlidir ve o hâli deneyimlememiş biri için bunu anlamak da anlatmak da pek mümkün değildir. fakat taraflar bunu çok net hisseder.

o kişinin diğerlerinden farklı olduğunu ve bu hissin hiçbir şeye benzemediğini gördükleri için bir şeyler yolunda gitmese de, bir sürü engel, imkansızlıklar vs olsa da, ayrılıklar, kopuşlar, gidişler, dönüşler de olsa içlerinden bir şey sürekli onlara vazgeçmemesini söyler ve aklen istediği kadar karşı koysun bir yerde mutlaka kalbini ve daha da önemlisi ruhunu dinler ve bir yerde yine yollar kesişir.

sonrası yine belli olmaz, Zira yeniden kesişen o yollar sizi denizlere çıkarmayabilir her zaman ama sonuçta hiçbir aşkın olmadığı gibi gerçek aşkın da garantisi yoktur. yani orta yerde gerçek bir aşk var diye kesinlikle mutlu sonla bitecek diye bir şey yoK... ama gerçek aşk her şeyin üstünde çok güçlü bir bağdır ve o bağın kopması için ciddi anlamda çok büyük bir güç gerekir... kopmuşsa tabii.

yoksa elbette ki mutlu sonlar da vardır bu hayatta. ve mutlu sonlar sadece filmlerde olmaz.

bunu yaşamış olanlar dediklerimi çok iyi anlamıştır zaten ama ilk defa başına geleceklere tavsiyem (onu çok net hissedeceksin merak etme) sonuna kadar peşinden git ve bunun için savaşmaktan asla vazgeçme. çünkü uğruna savaşacak daha değerli çok az şey var hayatta. emin ol ki sonunda kaybetsen bile iyi ki savaşmışım diyeceksin.

Umarım masalın mutlu sonla biter çünkü gerçek aşk masalsı bir deneyimdir.