bugün

nazi subaylarının esirken bile çok artis olmaları

sanıldığı gibi ss nazi üniformaları tasarımı hitler reyize ait değildir. evet, bir üniforma istemiş ve böyyük almanya'nın yerli ve milli bir üniforması olsun. dıj minnaklar bizi gısgansın istemiştir.

üniforma tasarımını karl diebitsch yapmış (reich kültür senatosu üyesi ve sonra da sanatsal mimari sorular bölüm başkanlığı yapmış tasarımcı. nazi partisi üye numarası 4.690.956) hugo boss da kesim dikimini kreasyonu üretimi ile ilgilenmiştir.
bir başka tasarımcı da walter heck. bu iki tasarımcı bu harika üniformaları (özellikle üniforma üzerinde olan sembolleri yeniden tasarladı. daha önce varolan ss gamalı haç sembollerini yeniden uyarladı ve kola bağlanan kırmızı şerit içinde beyaz zemin üzerinde siyah gamalı haç ve siyah üniforma) yarattı.

tabi ki renk seçimi (korku temelli olacaksa her halde pembe olmayacak siyah olacak, armalar semboller vs ile vereceği imaj reklam resim görüntü işleri ile de goebbels'i analım da bu dahinin hakkını yemeyelim) propaganda markething katkılarıyla kendi zamanında ikonik bir stil modaya dönmüştü ss nazi üniformaları.
günümüzde de öyle.