bugün

gman

Black Mesa, Half Life 2 ve diğer iki episode kısımlarını oynayan biri olarak bu adam hakkında bazı sonuçlara ulaştım.

ilk oyunda bu takım elbiseli adam çeşitli yerlerde gözüküyor. Onca yaratığın ve bilim adamlarının öldürüldüğü tehlikeli mekanlarda takım elbise ile gezmek zaten olağanüstü bir şey. Gücü sınırsız değil, Vortigauntlar ona karşı koyabiliyor.

Malum kazanın arkasında gman var. Kristali Xen'den getiren o. Isaac Kleiner ve Eli Vance bu adam tarafından kandırılıyor. Kaza gerçekleştikten sonra da Alyx'i black mesadan kurtaran yine gman. Amaç portal yarıklarının oluşmasını sağlayarak Xen ve Dünya arasında köprü kurmak. Gordon bölüm sonu canavarı Xen'de yok edince gman ve işverenleri, Xen'in kontrolünü ele geçiriyor. Kontrol sağlandıktan sonra "The Combine" dünyanın yerini öğrenmiş oluyor ve dünyayı yedi saatte ele geçiriyor.

Aslında Combine için dünya önemsiz bir yer gibi gözükse de işgal etmelerinin nedeni Isaac Kleiner ve Eli Vance'in geliştirdiği portal teknolojisini ele geçirmek. Nitekim Combine farklı evrenler arası portal açsa da aynı evren içinde portal açamıyor. Dr. Breen bir portal geliştirse de çok yavaş çalışıyor. Bu yüzden Dr. Breen Half Life 2'de "Eli Vance"ı ele geçirmeye çalışıyor.

Gman ve işverenleri esasen combine birliklerinin dünyayı işgaline zemin hazırlıyor. Çünkü onlara göre dünya fare kapanı, ışınlanma teknolojisi ise fare kapanındaki peynir. Half Life 2'de Gordon'un tekrar gönderilmesindeki gayenin Citadel'in yıkılıp Combine Overworld'den esas işgal ordusunu çağırmak olduğu anlaşılıyor. Ancak diğer Episode'larda Dr. Magnusson roket göndererek portalı kapatmayı başarıyor.

Dünyadaki direniş, desteksiz kalan Combine kuvvetlerini yenebilir. Fakat bu da gman ve işverenlerin işine gelmiyor. Half Life: Alyx'in sonunu izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız...