bugün

lyrics video

şarkı baz alınarak, şarkıda söylenilen sözlerin bir video içerisinde, şekilli şukullu bir biçimde yazı olarak akmasıdır.

eğer bu tip şeylerle ilgilenen biriyseniz, ne kadar keyifli muazzam bir şey olduğunu biliyorsunuzdur. işin büyülü tarafı ise, lyrics video yaparken sınırınızın olmaması! evet yanlış duymadınız, burada asıl önemli olan şey, hayal gücünüz dür. eh tabi, teknik ve belli başlı program bilgilerine de ihtiyacınız olacak, ama olsun. ilgilenen birisiyseniz, ve istiyorsanız kolaylıkla üstesinden geleceksiniz.

videonun tarzı, yapan kişinin teknik bilgisine, hayal gücüne ve elindeki programlara göre farklılık gösterebilmektedir. kimi lyrics video vardır, sade bir arkaplan konulup, sözleri düz mantık ile cümle şeklinde yazılıp yapılır. kimi lyrics video da vardır ki, sadelikten tamamen uzak olup, videoda akan yazıların efektleri, geçiş animasyonları, yazı tipleri vs "hollywood" kalitesini aratmamaktadır. bir kaç videonun dışında, kendi yaptığım lyrics videoyu da öncelikle paylaşmak isterim.

https://youtu.be/thXetjdyneg (yorumlarınızı bekliyorum)

https://youtu.be/NrchHYnXB3 (nasıl ama? hollywood'u aratmıyor öyle değil mi?)

https://youtu.be/GYFJjwXtsU4 (nasıl? azdırıcı ama öyle değil mi?)

(bkz: adobe after effects)
(bkz: cinema 4d)
(bkz: boujou)