bugün

kürt sorununun asıl kaynağı

bu işin tarihi daha erkene dayanır. osmanlı devleti 1.ci dünya savaşı çncesinde avrupanın büyük bölümünü kaybetti. buradaki müslümanlar bugün suriyedeki duruma benzer şekilde kukla unsurlarca dolaylı yolla emperyalist devletler eliyle katledildi. ermeniler ayaklanıp müslüman nüfusu katletmeye başlayınca son 100 yıldır yaşanan olayların anadolu ve ırak dolaylarında tekrar edilmek istendiğini analayan osmanlı devleti ermenileri sürgün etti. yerlerine ise aslen daha güney'de yaşayan ve ermenilerin zulmünden zarar görmüş müslüman kürtleri getirdi.
osmanlının bakışı açısı müslümanı korumak olmuştur, bu yüzden anadolu daha savunulabilir görüldüğüden kendi denetiminin mümkün olduğu savunulabilir alanının içine çekti. Daha sonra ingilizlerin etkisiyle bazı kürt aşiretleri ayaklandırıldı. fakat bunların yanında osmanlıya sadık kalanlarda oldu. bu ayaklanmalar bastırıldı.
daha sonca cumhuriyet döneminde bu sefer dini merkeze alarak kürtlerin ayaklanması sağlandı. 2.Dünya savaşına kadar bir kaç deneme oldu. Savaş esnasında ve sonrasında ise avrupa meşgul olduğu için sorunlar çıkmadı.
70'lerde bu sorunlar yeniden hortlatılmaya çalıştı. Belli ölçüde başarılı oldu. PKK kuruldu vb. Ama sorunun kürtlere yayılması birilerinin bizim çocuklar dediği kimseler darbe yapınca oldu. iste şimdi suriye'de o zaman bizim çocuklar darbe yapmış diyenlerle kol kolalar artık. (bkz: how to train your puppet)