bugün

sıcak

abdullah oguz'un mutluluk'tan sonra anlattığı benzer bir meryem öyküsü. neden 'meryem öyküsü'? çünkü filmin büyük bir kısmı meryem'in içinde bulunduğu psikolojik durumu kapsıyor.

sanatsal bir film. olaylar ağır gelişiyor. karakterlerin ruh halleri üzerinde duruluyor çünkü. gerilimli bir film, ama kişilerin bunalımlı durum ele alındığı için dram da içeriyor. klişeler olsa da konu özünde farklı. *
--spoiler--
filmi izlerken farkediliyor; genelde hep bir cinayet olurdu ve biz katili şüphelilerin farklı tavırlarını yakalayarak bulmaya çalışırdık. bu sefer konu bir cinayet sahibinin ağzından aktarılıyor gibi. bir insanı öldürmenin yaşattığı duyguları bize de yaşatıyor meryem ve yusuf. suçlu veya suçsuz diye düşünmek değil de, insanların ne kadar çaresiz kalabileceğini ve bazı zaafların bizi nerelere sürüklediğini görebiliyoruz meryem karakterinde ki mutluluk'taki meryemle en belirgin benzerlik bu. ikisinin de çaresiz ve sözü geçmez olması. evet bu seferki şehirli meryem ama karı-koca ilişkisine indirgendiğinde ne kadar acı ki şehirli olup, kendi ayaklarının üzerinde durmak bile bir fark yaratmıyor.

--spoiler--
güncel Önemli Başlıklar