bugün

ilk kaç yaşında stadyumda maç izlediniz

13 yaşında merzifonspor'umuz 3. ligde mücadele ederken izlemiştim.

Kısa bir anımı da paylaşayım yeri gelmişken;

O maça 3 kişi gitmiştik. Ben, kardeşim ve bir arkadaşımız daha.

Biz maçı açık trübünde izlerken, merzifonspor bayan voleybol takımı oyuncuları da karşı protokol trübünde izliyorlar. Neyse, takım cacık. bizim merzifon halkı da çekirdek çitleye çitleye maç izliyorlar. Ne hakemi baskı altına almaya çalışma, ne de futbolcuları gaza getirmej için tezahurat yok...

derken karşı taraftaki bayan volybol takımı oyuncuları "maviiii" diye bağırdı, bizim tarafta "beyazz" diye karşılık vermesi gerekirken hiç cevap vermedi. Bu bir kaç defa daha tekrarlanınca 3 has fenerbahçeli velet hemen planı yapıp, kızların "mavi" bağırışına sadece 3'ümüz yırtınırcasına "beyazzzz" diye haykırdık.

Ama ne haykırış, kızların tiz seslerini, daha az ve daha tiz bağırışımızla yankılatıyorduk koca stadda..

3. Mavi'den sonra kızlar "en büyükkk" diye bağırınca biz de seslerimizi bu sefer kalınlaştırarak; "fenerbahçeeee!" Diye karşılık verdik.

O ana kadar çekirdek sesinden başka bir ses çıkarmayan kalakabıktan bir kahkaha tufanı koptu ki, belki stad dışından geçen insanlara kadar bile ulaşmıştır.

Sonra o kızlarda bizim trübündekiler gibi paşa paşa maç izlemişlerdi.

Merzifonlu da olsak, merzifonsporumuzun maçında bile olsak, yüreğimizdeki sevda hep bir ağızdan; her zaman her yerde en büyük takımın fenerbahçe'nin olduğunu haykırmamızı emretmişti o gün...