bugün

erkeğin aldatmaması için kadın ne yapmalı

erkek olsun, kadın olsun aldatmak korkakça bir cesaretle yapılır. korkakçadır zira, evdekinden korkarsın. evdekilere duyurmadan aldatmak gerekmektedir. işin raconu bu. ötesi hikaye. asıl önemli olan bu insanların ne halde oldukları.

klasik trioloji üzerinden ilerlersek

bir adam. bir kadın. öteki kadın.

şimdi bakarsak adama bahane çok. sahici bahaneler de olsa, boşanmayı göze alamıyordur. evliliğim zindan. zindandan kaçar insan, dönmemek üzere hem de. zindana geri dönmek üzere kaçış söz konusu değildir. adam kimden korkar? aldatmaya başlayınca gölgesinden bile korkmaya başlar aslında. gizlilik gün geçtikçe abartılmaya başlar. aşikar yapmanın pek heyecanlı olduğu söylenemez.

iyi bir oyuncuysa erkek, kadın pek de şüphelenmez. iyi kötü bir şeyler gelse de aklına -ki gelir- yapabileceği iki şey vardır. ya görmezden gelecek, gittiği yere kadar, ya da kurcalayacak. kurcalayabilmesi için, sonuçlarına hazır olması lazım. aldatıldığımı öğrenmekti amacım. öğrenme hakkı engellenemez, diyemez. öğrenince tükürüp gitmesi lazım. genelde böyle yapılmaz. mücadeleye girişilir, adama da yüklenilir arada ama asıl düşman öteki kadındır. kocamı geri alacağım. oldu canım çok beklersin. koca bu paket değildi ki. özensiz birine okusun diye verdiğiniz kitabın geri gelişi gibidir. kitabı çöpe atar yenisini alırsınız.

öteki kadın, hırsızdır, evet. aşık da olmuş olsa, hırsızdır ve bunu bilir. bu bilgiyle yaşamak zorundadır. kendini haklı çıkarmaya çalışır. adam çok mutsuz evinde, der, adam da beni seviyor, der. ama alıştığı bir düzen, çocukları var. öteki kadının hakkı olmayan, kimsenin al bu da senin hakkın demediği kıskanmaları gözardı edilir hep. bir şey diyecek olsa, adamda cevap hazır, benim durumum daha zor, kendini benim yerime koy, idare etmek kolay mı? öteki içinden kıskanmaya başlar, şayet ya o ya ben demiyor/diyemiyorsa. olanlar ortaya çıkarsa, en hafifinden hangi sıfatla sıfatlandırılacağı aklına geldikçe ne hisseder? e zaten orospu bu karı, evli adamla ne işi var, değil mi?

kocamın peşini bırak, sonu kötü olur. başka sevgili bulamadın mı kendine? kocanız sevgili olabilecekler reyonunda niye kabak gibi duruyordu, diye sorma hakkı da yoktur ötekinin. hırsız, sen sus!
kısa bir değerlendirmeyle, kadın mutsuz olur, öteki kadın mutsuz olur. adam gergindir oldu da heyecandı zaten aradığı, farklı bir koltukaltı kokusuydu aradığı, aradığı, evdeki başım ağrıyorların üstesinden gelmekti. öteki kadının başının ağrıması mümkün de değil çok şükür.
kadının da ötekinin de elinde kırık dökük, gerçekliği şüpheli bir iki parça anı. adam toparlar. euzu çeker, kurtulur şeytandan.

amaç nikahı, devlet destekli dizginleri, elde tutmaksa, çoğunlukla kadın muzaffer olur. yaşanmış onca şey yalana çıktıktan sonra nikahını yemişim.

müessesemiz bütün kayıplarınızı karşılayacaktır. amin.