bugün

turkiye nin laiklige aykiri laikligi

Atatürkçü düşünen zavallı Türkiye'nin batıya,greko-latin dünyasına ait olan ve onun hamurundan,onun şartları içinde oluşan laiklik(ve diğer kopyala yapıştır getirilen Bacon,Descartes,Newton ve Locke paradigmasının üzerine kurulan boktan dünya anlayışı) Türkiye için gerekli değildir de. Ayrıca Batıda insanlara Türkiyedeki gibi zulüm şeklinde ve yukarıdaki anlatıldığı faciada olduğu gibi yalandan da uygulanmaz. ATAistler bunu bilemezler,tarihi ve resmi ideolojiyi bilmeyen köleler de bilmezler. Demokrasiden ,ne zaman,hangi tarihlerde,nasıl uygulanmış,kelime manası nedir,nasıl olmalıdırı bilmeyenlere kavramlarla hükmedersiniz mal olduklarından. Osmanlı hiçbir zaman eğitim,ulaşım,imar,cami giderleri adına para ödemezdi.devletin işi sadece asayişi sağlamak ve her türlü vakıf ile yönetilen sistemi,hizmeti denetlemek,gerekirse bunlara kendi isteği ile destek vermek ve manipüle etmekle yükümlüdür,hukuku oluşturur ve her kişiyi eşit görerek yargılar,gerekirse asar keser. sonradan Yavuz'un haksız iran politikası ve yüzlerce Eş'ari mantalitesine sahip arap ulemayı Osmanlıya getirip,felsefe,matematik,geometri,simya ve fizik gibi ilimlerin bu kafasız ulemaca dışlanmasına ve medreselerden çıkarılmasına,gazzalinin kör cahil mantığının yerleşerek,farabi,ibn sina ve ibn rüşd ile,ibn arabi,mevlana ve Yunus Emre anlayışının yitirilmesine sebep olmuştur.(Türkler Maturudi kelâmına göre dünya görüşüne sahiptir,imam Maturudi bir Türk'tür ve bizim hanefi mezhebi bu kelâm anlayışı ile paraleldir,mezhep imamımız abbasiler devrinde zindanda halife yönetimini reddetmek ve karşı koymaktan kırbaçlanarak ölmüştür, bizim diyanet işlerimiz ve ilahiyatçılarımızla ,islamcılarımız ve biz müslümanların ne peygamber ne de ebu hanefi ile bir eylemsel ve islâm olma bağı yoktur,çünkü biz götümüzden bir islâm anlayışı uydurmuşuzdur).Bkz: Ali Şeriati,Dine Karşı Din

Laiklik Prof.Dr.Fehmi Baykan'ın(Hacettepe Üni,Felsefe Bölümü) "Aydınlanma batılıların bir hurafesidir" dediği, "Aydınlanma Üzerine Bir Derkenar" adlı eserinde Türkiye bağlamında ele alınır.

Atatürkçü laiklik ve diğer tüm unsurlar hikayedendir,bunun için Doç.Dr.Fikret Başkaya'nın Paradimanın iflası eserine bakılmalıdır, sonra oturup Atatürkçüler anlarlarsa kitabı reddiye yazabilirler!