bugün

hz muhammed in kuranı yazma nedeni

Rumeli 71. nickli yazar
konuya dair kanıt olarak gösterdiği ayetlere, ayetlerde olmayan kelimeleri dahil ederek kendi görüşünü haklı çıkarmak istiyor. Bu tahrif değilde nedir?
Bahsettiği enfal 1. ayette ''Sana, Savaş Kazanımları hakkında soruyorlar deki: "Savaş kazanımları, Allah'ın ve elçinindir!" Allah'a karşı sorumluluk bilinci taşıyın ve aranızı düzeltin. Allah'a ve O'nun elçisine duyarlı olun; eğer inanıyorsanız?''
Bakın ayetten anlaşılıyor ki, inançlı olan insanlar bile illa da ganimet peşindeler ve bunun için aralarını bozuyorlar. Aranızı bozmayın diye mesaj veriliyor.
Enfal 41. ayette ise ''Eğer Allah'a, doğru ile yanlış'ın birbirinden ayrıldığı;iki ordunun karşı karşıya geldiği günde, kulumuza indirdiğimize inanıyorsanız, bilin ki: Ganimet olarak ele geçirdiklerinizin beşte biri Allah'ın, Rasul'ünün, resule yakın olanların, yetimlerin, düşkünlerin, yarı yolda kalanlarındır. Allah, Her Şeye denge koyandır.'' Görülüyor ki bir savaş olmuş ve daha önce hakkında bilgi verilmiş ganimet ile ilgili, savaş olayının gerçekleşmesi sonrası açıklama yapılıyor 1/5'lik ganimet peygamber ile birlikte zor durumda olanlara verilecek yani yazarın iddia ettiği gibi tepki görünce kıvırıyor durumu hem yok hemde tepki gördüğüne dair bir cümle ayetlerde bulunmuyor.yazar nedense hem olmayanı ekliyor hemde verilen detayı belirtmiyor.
Birde sanki yukardaki konu ile ilgiliymiş gibi mücadele süresi 12.13. ayetlerle bağlantı yapıyor, eğer ayetleri incelerseniz, konu bir kere farklı, üstelik kendisine soru sormak için gelenler art niyetli, çünkü 12. ayette sunacak bir sadaka yoksa, allah bağışladığını bildiriyor ve 13. ayette de bu bilgi üzerine sadaka sunabilecek durumda olanlar, vermek istemiyorlar bu yüzden yaptıkları hareketlere istinaden allah tövbe edilmesini söylüyor zaten 14. ayette bu tarz kişilerin karaktersizliği ile ilgili haber veriliyor. Maksadı öğrenmek olanla art niyetli olanı ayırt edebilme ve bunu kanıtlama üzerine bilgilendirme ayetleri olduğu akıl ile net bir şekilde anlaşılıyor.
Şimdi gelelim kuranda hiç bilgi verilmemiş iddialara, 14 eş ayeti yok, fedek hurmalıkları konusu rivayetten ibaret yazar bunları da dahil ederek karalamayı hat safhaya çıkarıyor.
Ayrıca yazar diyor ki: '' mal dağıtarak, mümin edinmeye çalışan başka peygamber var mı?'' Eğer abese süresi 5 ve 10 dahil arasındaki ayetleri de okusaydınız bu soruyu sormaz böyle bir kuruntuya kapılmazdınız. O ayetlerde peygamber uyarılıyor: ''islamı ancak mümin olmak için sana can atarak gelene tebliğ et'' diye.
iyi araştırın ve adil olmak için iftira bilgilere itibar etmeyin.