bugün

güzel veya yakışıklı olmanın dezavantajları

insan hayvanı doğası gereği, sahip olamadığı veya hiç bir zaman olamayacağı şeylere sahip olanı kıskanır.
nüfusun büyük bir kısmını fiziksel anlamda çok da vasatı aşamayanların oluşturduğu coğrafyamızda yaşayan güzel/yakışıklı birey, çirkinlikleri paydasında bilerek veya bilmeyerek birleşmiş, adeta kemikleşmiş güruh tarafından ölümüne kıskanılacaktır.
bunun sonucu olarak organizeli ve birlik halinde hareket eden çirkinler tayfası iftiralar, dedikodular ve ötekileştirmeler ile güzel ve yakışıklıların aslında çok da mükkemmel olmadığını cümle aleme göstererek tatmin olmaya ve kendilerince eksikliklerinin üstünü örtmeye çalışır.
bazen bu kıskançlığı açıkça; "saçını kıskanıyorum, o burun bende olsa..., bundan güzel kafa şekli olamaz herhalde, sulak yerde mi büyüdün, kor dudaklılık böyle bir şey allah bize vermemiş, yediğin malına gidiyor kıskanıyorum valla vs." gibisinden söylemlerle dile getirirlerken o tayfanın gözlerindeki arkadaşça olmayan ifade mide bulandırır. bunlar iltifat değildir.
eçiş büçüşlerin hedefinde olmak, güzellerin ve yakışıklıların önüne birçok engel çıkarabilir, bazı kapıları kapatabilir.
belki de 'allah çirkin şansı versin' deyişinindeki "şans", sadece şans değildir.