bugün

8 milyon dolar kızılay bağışının ensar a verilmesi

iyi de arkadaşım biz kızılayın paravan olarak kullanılmasını konuşmuyoruz. ayrıca paravan yanlış bir terim. senin yardımını da alıp bir yerlere verdiğinde de paravan olmuş olur. neyse konumuz bu değil.

konumuz konuyu açan algıcının iddia ettiği kızılayın kendi parasını ensar vakfına aktarması. Koyduğu belge de bağışı yapan firma paranın ilgili bölümünün ensar vakfına verilmesini şart koşmuş, kızılay "dur ben şu ensara para aktarayım" dememiş ve diğer arkadaşın gönderdiği belgeye göre kızılay şartlı yapılan bağışın şartlarını yerine getirmiş ve bunu paylaşmış. Konu ensar olunca bazı yavşakların zıplaması normal.

ensarı savunacak değilim, ne bok yerlerse yesinler benim kızdığım konu yapılmaya çalışılan algı. elazığ depreminden itibaren kızılaya yükleniyorlar, aciz göstermeye çalışıyorlar başaramayınca zıp zıplıyor kansızlar.

elazığ da deprem olmuş kansız o. çocukları deprem vergisi soruyor, bağış soruyor. beee yavşak sana sorma diyen mi var. hele bir dur ortalığın tozu inmemiş yere. bu ne hırs. millet orada canıyla cebelleşiyor, bu yavşak yavrusu rahat yatağında yatarken twit atıyor vergiler nerde diye. şimdiye kadar aklın nerdeydi. deprem olunca mı vergisi aklına geldi. onun bunun çocuğu.

bazıları da kızılay'ın deprem sonrası attığı yardım isteme twit'ini eleştiriyor. Yani bir insan evladı bu kadar geri zekalı olabilir. daha kızılay'ın bağışlarla ayakta duran hayır kurumu olduğunu bilmiyor, adamların işi bağış istemek, toplamak. insansan, yardım etmek istiyorsan, götlük peşinde değilsen, yaparsın yardımını geçersin. öteki türlüsü eleştirmek olmuyor. ne olduğunu siz anladınız. ağzımı bozdurmayın.