bugün

altay tank

birilerinin bir tarafında patlamasına az kalmış olan tank.

2010'da başlamışmış da, niye hala yokmuşmuş da.

adamın silah sanayisinin sürekli geliştiğinden, her seferinde yeni teknolojilerin adapte edilmesi ve buna bağlı olarak yeniden dizayn edildiğinden haberi yok.

başlık muhtemelen ihaleye çıkılacağı açıklandığında yani daha ihale öncesi açılmıştır. belki ilk fikir ortaya atıldığında.

savunma sanayinin kara ayağının en önemli parçasından bahsediyoruz; dünyada tank üreten kaç ülke var bakın. ve artık son raddeye gelinmiş.

ülkede ürünleri geciktiren en önemli eksiklik motor. bu fırtına obüslerinden tutun tanka, helikopterinden tutun deniz araçlarına ve havacılığa kadar her yeri etkiliyor. dışarıdan temin edip anında bitirebilirsin; ama sonra dış operasyonlarda veyahut satış/ ihracat yapmak istediğinde arıza çıkarıyorlar.

fırtına obüsleri ve atak helikopterinde yaşadık bunları.

araba hamlesine vırvır, tanka vırvır, iha ve siha ya vırvır, uçak yapamazlar de dalga geç. şu ülkeye gram katkınız; çakılmış tek çiviniz yok hükumetin belki en başarılı olduğu alandan ( savunma sanayi) zırvalıyorsunuz.

motor yapıldıktan sonra 18 ay içinde seri üretime geçecek tanktır hayırlısıyla inşâAllâh. ilgili makamların açıklaması bu yönde.

siyasi arenadaki hdp - chp birlikteliğini sözlükte de görmek de ayrı bir değinilmesi gereken konu. nasıl da kardeş kardeş gazlıyorlar birbirlerini utanmazlar.