bugün

baris hemen simdi

arkadaşım, farkındaysan seni aylardır muhatap almıyorum.
iplemiyorum.
çünkü ben belgelerle yazan biriyim, sen ise ne belge, ne kanıt koymadan kafasına ve kendi ideolojisine göre takılan, kanıt göstermeden iftira atan birisin.

sözlüğe cahillik kusuyor, kendi ideolojin doğrultusunda insanları yönlendirmeye çalışıyorsun.
tıpkı az evvel şu entryde yaptığın gibi;
(bkz: #42670059)

baştan sona yanlış ve hatalarla dolu entry.

o halde şayet moderasyon müsade ederse bu arkadaşa tek tek cevap vereceğim.

1-arkadaşımız, libya osmanlı toprağı değildir, osmanlı orada işgalciydi, libya osmanlı toprağı ise portekiz vb ülkeler sahip oldukları sömürgelerde hak sahibidir demiş.

cevap: libya osmanlı toprağı değildir, libya bağımsız bir devlettir. libya'nın osmanlı tarafından yönetilmesi de libya halkının isteğidir. o tarihlerde de osmanlı, durduk yere libya'ya gitmedi. libya'daki müslümanlar, libya'yı sömürgeleştiren ve yağmalayan ispanyollara karşı istanbul'a bir heyet göndererek osmanlı'yı libya'ya davet ettiler. sen merak etme libya halkı osmanlıyı da türkleri de hala seviyor ve bugün libya'da 1 milyonun üzerinde türk kökenli insan yaşıyor.
(bkz: #42667033)

2-kaddafi'den övgüyle bahsetmişsin. kemalist bir subay olduğunu yazmışsın.

cevap: kaddafi'nin milli politikalarını ben de beğenirdim. lakin kaddafi bir türk düşmanıydı. sen tabi sovyetlerde yetiştiği için seviyorsun o diktatörü.
kaddafi'nin türkiye ile dost olup kıbrıs savaşında bize yardım etmesi de yukarıda belirttiğim libya türklerinin etkisi sayesindedir. zira kaddafi iktidarı ele geçirdiğinde en büyük mücadeleyi bu kuloğulları ile yaptı, birkaç sene sonra da onlarla mücadele etmek yerine dost olmayı seçti.

3-mustafa kemal'in gözü imiş mustafa kemal işgal altındaki toprakların uluslarının bağımsız olmasından yana bir kişilikti...

cevap: evet libya mustafa kemal'in sol gözüdür. bunu bilmiyor olamazsın.
evet mustafa kemal işgal altındaki ulusların bağımsız olmasını isterdi. ben de öyle istiyorum zira libya şu an hafter alçağının, sizin sovyetlerin yetiştirip amerika'nın beslediği bir teröristin işgali altında.
biz libya halkının bağımsızlığını istediğimiz için bm nezdinde libya'nın meşru hükümeti olan ulusal mutabakat hükümetini destekliyoruz.
hafter iti ise libya'ya diktatör olmak istiyor, seçimlere katılmıyor, askeri güç ile iktidarı ele geçirmeye çalışıyor.
al yazdık bunları aslan parçası;
(bkz: halife hafter/#42668711)

senin desteklediğin hafter adlı terörist halkoylamasından, seçimlerden kaçan bir diktatör özentisidir. seküler falan da değildir. senin bir halt bildiğin yok.
bugün libya'da hafter'in halk desteği yoktur.

4-keza fidel castro tam bir mustafa kemal hayranıdır.

cevap: evet bence de fidel castro adamdır, adamın dibidir. bu konuda fidel ileilgili yazdıklarıma bakabilirsin. bunu neden yazdın anlayamadım, ama cevap vermek zorunda hissettim.

5-bunları yapan dinci ve ırkçılar yada geçmişleri bunlarla olanlardır sabah akşam cumhuriyetin kazanımlarına hakaret et sonra libya'yı mustafa kemal'e bağla.

cevap: bunu benim için yazdıysan şerefsizsin, şerefsizin ta en önde gidenisin. şu platformda cumhuriyetimizi, cumhuriyet değerlerini benim kadar savunan kaç kişi var? ben hayatım boyunca dinci olmadım, dinci yobaz tarikatçılarla mücadele ettim, bunu herkes gibi sen de biliyorsun ama şerefsizlik yapmak karakteristik özelliğin olduğu için bunu yapıyorsun.
sen benim cumhuriyete, cumhuriyet kazanımlarına bir hakaretimi göstermezsen adam değilsin, şerefsizin önde gidenisin etek giy de dolaş bundan sonra.

6-mustafa kemal her ülkenin kendi halkı tarafından yönetilmesi ve bağımsız olması taraftarı idi işgalci falan değil bizzat libya'nın italyan işgaline uğramaması için savaşan ilerici bir subaydı.

cevap: evet ben de onu diyorum zaten. yukarıda 3. maddede verdiğim cevapla bunu ayrıntılı olarak anlattım. libya halkı kendini yönetsin, demokratik bir sistem hakim olsun, terörist hafter orayı zorla ele geçirip diktatör olmasın diye biz oradayız. mustafa kemal de tam bunu isterdi.
ortada demokratik seçim isteyen bm'nin kabul ettiği libya'nın meşru hükümeti varken sen neye dayanarak hafter'i libya halkının meşru temsilcisi kabul ediyorsun? buna dair tek dayanak gösteremezsin. yok çünkü.

şimdi yukarıda tek tek cevap verdim yazdıklarına.

öncelikle sen ne mustafa kemal'i, ne de cumhuriyeti sakın ağzına alma.
senin ne olduğunu herkes biliyor. ne bayrağa, ne amaca hizmet ettiğini de.

bak yaşlı başlı adamsın.
sana adam gibi, medeni bir teklif.

güvendiğin bir yahut iki sözlük yazarını seç, gel seninle oturup 2 saat bunları ayrıntılı konuşalım, yanımızda olanlar da bu münazarayı kameraya alsın, youtube'da yayınlayalım. böylece sen de eteğindeki taşları dökmüş, boyunun ölçüsünü almış olursun.
tabi bir daha insan içine çıkar mısın bilmem.

ama sende o medeni cesaretin ve tartışma kültürünün olmadığını düşünüyorum.

şimdi seni yeniden uzun süre muhatap almamak üzere satırlarıma son veriyorum.

see you...