bugün

habervaktim

bir uzay yürüyüşü sırasında "alet" çantasını düşüren kadın astronot Heidemarie Piper'ın olaya çok üzülüp intihar ettiği esprisiyle ve çantada neler olduğu hakkında yaptıkları çıkarımlarla yarıp geçiren (!), mizah anlayışlarının hastası olduğum (!) site. uzaya kadın astronot gönderilirse olacağı buymuş, buyurmuşlar bu "mizah" köşesinin yaratıcıları. yaratıcı demeyelim şimdi, celallenirler, ne diyelim, mizahçı diyelim. yok, o da olmadı. "bir kaç çalışan"da karar kılalım en iyisi.

bir kesim, bir güruh belirli bir inanışa, görüşe sahip olabilir de, bu kadar açık, bu kadar rezil, bu kadar "komik" bir şekilde icra edemez arkadaş! aynı sitede yazan muhammed özkılınç'ın kadının çalışmasının zararlarından bahsettiği yazısında "...";beden benimdir istediğim gibi kullanırım" pankartı açan bazı zavallı kadın müsveddelerine...", "...kadında kendine yeterlilik duygusunu geliştirerek eşine saygıyı yok etmesi..." benzeri talihsiz fikir ve tabirlerin ardından "Ayrıca kadın kendi ekonomik bağımsızlığını kazanmışsa eşine karşı sen sensin ben benim havasındadır." sözünü sarfederek okuyucuya kombo çekmesi, bu sitenin, ne sitesi, bu güruhun artık saklamaya fazla çalışmadığı kadın nefretini gözler önüne sermektedir. bu nefretin kaynağı islam mıdır, dinden bağımsız olarak toplum mudur, yaygın erkek içgüdüleri midir bilemem, ancak bunların bu mizah yakın zamanda kara mizaha dönüşmez umarım, umalım.

çantada ne mi varmış? eh, onu da siz kendi mizah anlayışınızla yorumlayın, tahmin edin, ya da linkten bakıverin. ya da bakmayın, beyin hücrelerinizi öldürmeyin, nefretle dolmayın...

http://www.habervaktim.co...t_intihar_etti_mizah.html