bugün

yemekteyiz

kızlı erkekli bir arkadaş grubu olarak izlediğimiz yarışma programı.

öncelikle baştan kabul ediyoruz ki mert adlı yarışmacıya karşı içimizde bir acıma duygusu ve merhamet oluştu. evini tanıtırken, siyah - beyaz fotoğraftaki o hoş insanların anne babası olduğunu ve ikisinin de öldüğünü söylediğinde savunmasız hissettik mert i ve aslında o hafif kendine güvensiz ve naif tarafını keşettik mert in. istemeden de olsa baştan bu spor aşığı, güzel vücutlu ve pasaklı adama karşı bir sempati oluştu içimizde. evinin en pasaklı ve dağınık halinde aslında biraz da kendimizi (belkide olmak istediğimiz insanı) bulduk.

program bu akşam mert in evinden gerçekleştirildi. mert, kendisinden hiç beklenmedik bir menü ile misafirlerini karşıladı. nemrut ve nadan bir kadın olan nesrin e bile; "bu ne güzellik" diye kompliman bile yaptı. (bu arada ne nalet ve huysuz bir kadındır bu?) istisnasız herkesi güleryüzle karşıladı.

(yorumların bu kısmında arkadaşlar naim i evireee çevireee, evireee çevireee dövmeyi istediklerini söylemem için üzerimde baskı kuruyorlar)

burcu nun evinin tersine mert in evine ayakkabıları ile rahatça giren konuklar daha içeri girer girmez şööyle bir kasılmaya başlamıyorlar mı, çıldırmamak elde değil. (ayakkabıların çıkmaması da en çok, gtünü göstermeye meraklı, küçük .rusbu nika ya yaradı ki yerden bitme boyu daha da kısa durmamış oldu)

(bu arada)

dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama bugüne kadar tüm yarışmacıların, bu haftaki 5 yarışmacı kişisinden ayıran en önemli fark; kendi özel hayatlarından bahsetmeleri, muhabbet kurmaya çalışmaları, birbirlerini az - çok da olsa (saygıdan ve insanlıktan belki) tanımaya çalışmaları yani en azından renkli hale getirme çabalarıydı. ama bu haftaki yarışmacılar hakkında hiçbir şey bilmiyoruz. özel hayatlarından bahsetmiyorlar. yemekteyiz hasan ve ekibinden sonra çok tatsız tuzsuz bir hafta ve yarışmacılar çıktı karşımıza.

bu akşama dönersek;

mert in yemeklerini yiyen ve kulp bulmaya çalışan eller havaya şarkıcısı naim in, yemekteyiz hasan tarzı polemik yaratma çabasına girmesi hepimizi sinir etti. her lokmada yüzünü farklı şekillere sokma çabası, nika denen bücürük ile gözgöze gelip kötü kadınlar gibi, kaşını gözünü oynatması bizi resmen deli etti yine. yemekleri peçeteye tükürmek için sebebi olmadığından naim, mert i farklı bir yönden taciz etmeye başladı. masada konuşurken, alınmış kaşlarını ve ellerinin serçe parmaklarını havaya kaldırarak; "pislik içinde rahat edip, huzur bulabiliyor musun?" tarzı laflar söyledi. bu hasbamın evini çok merak ediyoruz biz arkadaşlarla. kuracağı masayı, dantel örtülerini falan merakla beklicez yani o derece.

nesrin ise yine uyurgezer gibiydi. ağzının içinden mıy mıy mıy ne konuştuğu belli olmuyor zaten bu kadının. karideslere; "ay resmen böcek bu" falan dedi bi ara. un helvası yapan mert için; "hıh, beyaz kalmış, kavuramamış" dedi. götünden ter akarak yemek yaparken onu da görücez.

nika denen şımarık rtük ise yine illa bir şeyi eksik yedi. bugüne kadar; mısır, mantar, limon ve eşeğin rütüğünü yemeyi reddeden nika hanım, bu akşam da közlenmiş biber yemedi. (arkadaşlar -zıkkımın pekini ye inşallah- diye bağırıyorlar) naim in en büyük yardakçısı nika. rütüğüne kadar inen sarı saçları ve yine sürekli göstermek zorunda olduğu götünden başka güzel bir tarafı olmayan zengin züppe, yerden bitme nika nın ne yemek pişireceğinin de çok merak ediyoruz.

bayıla bayıla yedikleri deniz mahsullerine burun kıvıran yarışmacılar bu akşam mert e toplam 11 puan verdiler. bizim favorimiz gerçekten mert çünkü yemekleri tatmasak da layıkı ile yaptığına inanıyoruz ve bizce iyi bir evsahibi. biraz panik yaptı o kadar. özünde iyi bir insan mert. naim şahsına resmen "pissin!" demiş bile olsa, efendiliğini hiç bozmadı. kız arkadaşların suratında derin bir gülümseyiş bıraksa da mert e bu akşam bizim puanımız; -7-