bugün

mustafa kemal i sevmeye mecbur muyum

mustafa kemal'i sevmemek... sevmeyebilirsin anlarım. ancak m.kemal'i kimler sevmez şöyle bir bakarsak; yunanlar sevmez, ermeniler sevmeyebilir, ingilizler ve fransızlar nefret edebilir, hem çanakkale'de hem de kurtuluş savaşında planlarını alt üst etmiş, anlaşılabilir bir durum. araplar da sevmeyebilir, anadoluyu arap tesirinden kurtarıp asimile olmamızı engellemiş (bugün fas, tunus hatta mısır aslında arap değil ama araplaşmış dillerini kaybetmişler).

ama şimdi türk olup ben atatürk'ü sevmiyorum dersen burda işler karışır, ya üstte saydığım ırklardan birinin artığısındır, ya ingilizlerle işbirliği yapan, m. kemal için katli vaciptir diyen hain hacı hoca takımlarının artığısındır.

ha eleştirebilirsin, olumsuz politikaları olduğunu düşünebilirsin, peygamber değil bu adam nihayetinde ki ben bile eleştiririm bazı konularda. ama çıkıpta nerdeyse dünyanın her yerinde saygı duyulan, yaşadığı yıllarda sömürge olarak varlığını sürdüren ülkelere umut ışığı olan bir insana gidipte sevmiyorum (ki çoğu zaman bu sevmemekten öte düşmanca tutum oluyor) demek saçmalamaktır.

hayatımda abraham lincoln 'e söven bir amerikalı görmedim, almanlar bile hitleri eleştirirler ama başka biri laf söylediğinde ters bakarlar, yaptığı alçaklıklar ortada olmasına rağmen durduk yere bu hitler var ya tam şerefsiz diye söven biri göremezsiniz.
güncel Önemli Başlıklar