bugün

sözlük yazarlarının itirafları

Az önce Uludağ üniversitesi kütüphanesi önündeydim. istemeden şahit olduğum bir konuşma oldu. Kızlardan biri kavga ettiği ve ayrıldığı ama kopamadigi sevgilisi ile barışmak istiyor. Öteki de ‘ben ondan haz etmiyorum gidiyorum’ diyor. Öteki ‘hayır bekle’ diyor. Arkadaşı ise ‘o çocuğun sana zarar verdiğini bile bile...’ diyor. Ve sonuç olarak çocuğa telefon açıp ‘bizim işimiz var zaten görüşüp Ne konuşacağız ki’ diyor. Arkadaşı da telefonu kapattıktan Sonra ‘iyi yaptın’ dedi. Kız Ne mi dedi ? ‘Ama onu görmem gerekiyordu cart curt’.

Sonra neden buraya gelmek istediğimi hatırladım. 2.5 yıl önce aynisini burada yine bir yağmurlu günde yaşamıştım. Ayni boyda ayni iticilikte bir kız yine az önce şahit olduğum olaydaki kızla ayni isimde bir kıza ayni kötülüğü yapmıştı Ve o hikayedeki erkek de bendim.

Yemin ederim allah bazı seyleri tekerrür ettirerek hatırlatıyor. Hikayenin neredeyse ayni olmasi ve kızın eski sevgilimle ayni isimde olmasi. Tesadüflere cok inanırım. Ama yıllar Sonra geldiğim ve sadece 20 dakika kaldığım yerde ayni hikayeyi görmek tesadüften öte birseydi.

UEFA kupası penaltılarında spikerin ‘Tanrı bizim kazanmamızı istiyor !’ Dediğini hatırlıyorum. Sanki Tanrı benim bası seyleri unutmamam Ve aklımı hiçbir zaman yitirmemem gerektiğini anımsatıyor.