bugün

uludağ sözlük yetkililerinden zall a açık çağrı

#41921451 su entrymde de bahsettigim gibi yetkililik ünvanini asla yazarligimin üstünde tutmadim ve bircok yazar arkadasin da merak ettigi "ya olmazsa; yetkililigini verecek misiniz?" sorusuna cevaben bu entryi giriyorum. sahsim dahil bircok yetkili arkadas görevlerini teslim etmis bulunmaktalar.

(bkz: 7 ağustos 2019 sözlük yetkililerinin istifası)

#41921331 burada bircok yazar arkadasin ilk entryde yanlis anladigi bir konuya da deginmek isterim.
sahsim adina "illaki ben moderatör olmaliyim" diye bir ugrasim olmadi amacim da moderatör olmak degildi. orada konusu gecen moderatörlük sadece bir öneriden ibarettir.

bütün yetkili arkadaslarin görevlerini ne siyasi, ne spor ne de herhangi bir ayrimcilikla gerceklestirmediklerini düsünüyorum. bütün yetkili arkadaslarin dünya görüsleri birbirinden farkli olmasina ragmen, fikirlerimizi yeri geldi sert bir tartisma ile yeri geldi güle eglenerek ama tartisma üslubuna uygun, birbirimizi rencide etmeden, kirmadan özgürce paylastik.

bircok yetkili arkadasin kendi egosunu tatmin etmek icin sözlükte yetkililik ünvanina sahip oldugunu düsünmüyorum cünkü; bircogumuz kendi hayatlarinda zaten önemli pozisyonlar da calisan insanlariz. özel hayatlarindan kisip, yeri geldiginde isini askiya alip sözlükle ilgilenmekle geciren kisileriz. her entry icinde bir emek, bir düsünce yattigini düsünen ve buna deger veren kisilerin cogunlukta oldugu bir olusumdu.

her yazarin fikrini söylerken eglenmesi; düsüncelerini, bilgilerini format dahilinde paylasmasi sahsim adina en deger verdigim konudur. özellikle belirtmek isterim. sirf benim düsünceme uymuyor diye hicbir entrye müdehalede bulunmadim. tek amacim zall´in kendisinin yazdigi ama formatla alakasi olmayan bir moderatörümüzden sözlük formatı korumakti.

cogu yetkili arkadasa, yetkililik teklifi moderasyon tarafindan verilmistir. bende durum biraz farkliydi.

uludagsozluk´te bir kütüphanede, vikipedi´de bile bulamiyacaginiz bilgilere ulasmak mümkündü. o bilgiler hala diplerde köselerde sakli bir sekilde duruyor. hatta ingilizcesini bile bulamadigim bircok tanimi uludagsozlük´te buldugumu hatirliyorum.

sol framenin forum oyunlarina dönüsmesi, nick altina yazmak yerine nickli basliklarin acilmasi, yazarlarin birbirlerine küfürlü, rencide edici yazilar yazmasi; kisaca kimsenin birbirine saygisinin kalmadigi bir ortama dönüsmesine gönlüm el vermedi. ne yazik ki; basarili olamadim.

uludagsozluk´te bir sürü arkadas edindim. hepsi de dünyalar tatlisi güzel insanlar. zaman gectikce diger yazarlarda bu tür arkadasliklarin, dostluklarin yerini düsmanliklarin aldigini görmeye basladim.
sözlügün gidisatindan rahatsiz oldugum icin; yetkili olmayi kendim istedim ve ayni sekilde bu yetkililik ünvanimida moderatörümüz tarafindan örülen bir duvar ile simdiye kadar birsey degistiremiyecegimi gec de olsa anladigim icin teslim etmis bulunmaktayim. en azindan yerime veya yerimize gelecek olan arkadaslarin daha iyi olacaklarini ve tarafsizliklarini koruyacaklarini umuyorum.
benim yerimi doldurabilecek bir iki arkadasin var oldugunu ve hatta sahsimdan daha fazla zaman ayirabileceklerini biliyorum.

bir erkek olarak sol framede kadinlarin asagilandigini gördükce baskasi adina utanc duyuyorum. böyle bir ortamda sadece %10´un kadin yetkilerden olusmasina gönlüm razi gelmemektedir. yetkililerin %50´sinin kadin %50´sinin de erkek olmasini hep istemisimdir. umarim bu istifalar da buna vesile olur.

bundan sonra benim icin hicbir sey degismis sayilmiyor. sadece sözlügün gidisatini takip etmekle yetinip, eglenirken yazip ve okuyarak sözlükte zaman gecirmeye devam edecegim. hesabimi kapatmiyacagim veya sildirmeyecegim.