bugün

kişisel gelişim kitapları

Bu kitapları okumak içinizde bir eksiklik hissetmenize neden olur. Durduk yere hatalı,sorunlu olduğunuzu düşünmeye başlarsınız. Problem çok basit bile olsa kitabın her sayfasında katlanarak büyürde büyür. Konu derinlere gider ailenizin sizi yanlış yetiştirdiği yazar durduk yere ailenize kin duymaya başlarsınız. Psikolojik destek almanız gerektiğini düşünürsünüz. Kitaplarda sorunlar detayına kadar anlatır örnekler verilir ancak çözümler çok yüzeysel ve geçerliliği olmayan gerçek dışı şeylerden oluşur.
Gerçek ise çok farklıdır herkes belirli fırsatlar eline geçtiğinde değerlendirebilecek potansiyele sahiptir gelgelelim herkes aynı imkana da sahip değildir. Hayat standartlarınız sizi mutsuz ediyor olabilir pek tabi olarak.
Ayrıca bu kitaplar avrupa\amerika standartlarına göre yazılıyor. Oradaki toplum yapısı ile ülkemizdekiler malum.
Örnek vermek gerekirse hemen hemen her kitapta gülümseyin,etrafınıza pozitif enerjiler saçın herkese selam verin yazmaktadır. Bugünün şartlarında yoldan geçen birine gülümseyip günaydınlar dilediğinizde akıbetinizi akşam bütün ülke televizyondan seyredebilir (heleki kadınsanız)
Ayrıca herşeyi para olmuş batı toplumu görünen odur ki önce insanları strese sokup ardından ilaç satmayı pek sevmektedir. Bu kitapların da okuyanı psikoloji kliniklerine yönlendirip ilaç bağımlısı kılmak için yazılmadığı ne malumdur.