bugün

detroit pistons

wallace x 2 li günlerini özlediğim takım. ne günlerdi beee... rakip takımlar smaç basmak şöyle dursun, üçlük çizgisine dizilir, blok yememek için uğraşırdı. hele shaq a inen smacı hatırlayınca içim bir hoş oluyor. tabi cevabı gelmişti ya o ayrı mesele. bir de yanlış hatırlamıyorsam jermaine o'neal, hamilton'un üstünden üç defa smaç deneyip her seferinde bloğu yiyince çıldırmıştı. hele üçüncü denemede, iyice gazı alarak denedi ama yerden 5 santim sonra ben wallace neredeyse dirseğiyle indirmişti.

(bkz: hey gidi günler hey)

ama yine de detroit tüm kayıplarına rağmen hala nba in en korkulan takımlarından biri. ben wallace ın yerine chris webber gelince biraz dolmuştu pota altındaki boşluk. tabi iverson un gelişini unutmamak lazım. billups mı yoksa iverson mu iyi orası tartışılır, ama şurası kesin mcdyess'ın gidişi hiç hayra alamet değil. inşallah takıma yıldız almak için başka oyuncuları da telef etmezler.

son olarak, bizim açımızdan bu takımın önemi, mehmet okur'un yedek olarak da olsa nba de şampiyonluk yaşadığı bir takım olmasıdır.

yıllar sonra gelen edit: şu aralar iyice nba'in gözünden düşmüş olan takımdır. takım korkunç bir değişime sokulmaya çalışılmış, kadronun içine edilmiş, en karakterli oyunculara yol verilmiş, eskilerin yerini yeni gelen çaylaklar dolduramamıştır. yazıktır. anılarımıza, formalarımıza, gecenin bilmemkaçında nba tv'de geçirdiğimiz saatlere yazıktır.

bu takım hepten banvitspor seviyesine düşmüştür. bir zamanların "bad boys"u sert çocukluktan çıkmış, adam paylaşımını beceremeyen streetball ekiplerine dönmüştür. hücumda pick and roll dışında bir alternatif yok. hele iyi bir uzunu olan rakip takımlar karşısında 50 sayıyı geçmekte zorlanılırken, playoff hayalleri kurmak bile saçma.. kısalar çaba gösteriyor ama top çevirip beş kişinin üzerine yüklenmekten başka çıkar yol bulamıyorlar. ribaund sıfır. iyi şutörler performansını yitirdi. teknik ekip yetersiz. savunma diye bir şeyin olmadığını zaten söylemiştik. topu içeri indirebilen her takım, rahat rahat 100 sayının üstüne çıkıyor. maçlar 3. periyotun ilk birkaç dakikasında çoktan bitmiş oluyor.

aahh aaahhhhhh...