bugün

linç girişimi suçtur

Sokak sokak bir zümreye mensup birini aramak terör eylemidir. Devletin üniter yapısını tehdit eder.

Neden?

Bir devleti devlet yapan yasa koyucu olması ve yasaları uygulayan olmasıdır. Bireyler bu yasalara göre yaşar karşılığında devlet de halkın durumunu gözetir. Halk ise bireyden farklidir, birer birer değil bir bütün olarak halk olarak bir beden inşa eder ve bu bedenin temsili devlettir.

Şimdi sen sokakta bir zümreye mensup birini ararsan

1- kendin yasa koymaya ve uygulamaya kalkarsın
2- kimin ülkede azınlık kimin hangi azınlığın (bakın birey demiyorum zümre, azınlık diyorum, önemli) zararlı olduğuna karar vermeye başlarsın

bu da direkt olarak devletin üniter (merkezi) yapısını tehdit eder. Aynı zamanda hem devleti hedef aldığı için (alenen değil kafasını çalıştıran için ama dakikasında ortaya çıkan bir ilişki ile) bir terör eylemidir de.

Ayrıca, bugün Suriyeli insanları buldular ve ülkeden sürdüler diyelim. Sonra onu süren kitle, bu sefer bir başkasını sürmek isteyecektir. Bir kez çekiç haline gelen kitle çivi aramaya başlar.

Çevremizde Irak, Suriye, Libya ve daha eski zamanda iran bu tarz toplumsal çatışmalara sahip oldu. iran güçlü bir devlet geleneğine sahipti adapte oldu. Diğerlerinin hali ortada.

Kimse bir gecede komşusunu öldürecek seviyeye gelmez.
Önce komşusu ile birilerini öldürmek için bir azınlık için yola çıkar.
Sonra çember daralır.

Bu nedenle son yaşanan olaylara katılanlar devlete zarar vermektedir. Bu adı önemli değil ister adı Suriye ister Kürt ister islamcı ister kemalist ister liberal olsun bir zümreye hedef alındı mı, kâfidir devlete yönelik zarar getirmesi için.

Bugün sandalyede oturmaya zorlanıp hop oturup hop kalkan milliyetçi insanlar lütfen bir düşünüp kendine gelsin. Devlet dediğiniz hükümet değildir on yılda kurulmaz.